Петромир Генчев е бисексуален мъж, полицай и основател на новосформирания

...
Петромир Генчев е бисексуален мъж, полицай и основател на новосформирания
Коментари Харесай

Ад за бисексуално ченге след като се разкри пред тв

Петромир Генчев е бисексуален мъж, служител на реда и създател на новосформирания „ Синдикат на чиновниците в Министерство на вътрешните работи за тъждество и интеграция “. Преди три седмици той застана пред една от националните малките екрани самоуверено с името и лицето си, с цел да отбрани своята идея, а точно – битката с дискриминирането в редиците на Министерство на вътрешните работи.

„ От доста време желая казусът да се сложи на масата – 30 години страната се развива, а Министерство на вътрешните работи си остава същото – не може да работим в една меко казано комунистическа система. Прогресът с изключение на в обществото би трябвало да бъде и в държавните структури. Смятам, че ние като хора не би трябвало да се разделяме, още по-малко поради полова ориентировка – никой не би трябвало да има мотиви да се тормози от това какъв е и никой няма право да съди “, споделя смелият мъж.

Идеята за Синдикат на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за тъждество и интеграция е организацията да пази правата на хората с друга полова ориентировка в системата на Министерство на вътрешните работи.

„ Това е тематика табу в системата “, изяснява Генчев. Той няма визия какъв брой тъкмо са гейовете всред униформените в Министерство на вътрешните работи, само че се надява доста чиновници да се причислят към организацията, която се пробва да учреди.

Засега предпочитание за участие в синдиката са декларирали 7 души, които са хетеросексуални мъже, толерантни към другите.

„ Искаме среща с управлението, като не е наложително да е със самия министър. Да седнем, да разясним казуса, да стигнем до основите му и дружно да измислим решения, които да работят и за двете страни “, споделя служителят на реда от Враца.

Синдикатът възнамерява разнообразни начинания, чиято цел е промени в нормативната уредба, промени в частност в Закона за Министерство на вътрешните работи и за съблюдаване на европейските наставления, по които България е страна членка и, несъмнено, тяхното консолидиране в нашето законодателство.

Дни след тв изявлението животът на Петромир се трансформира фрапантно.

„ Не съм очаквал положителни мнения, точно тъй като сме дребен град, само че не съм очаквал и такава реакция на омразата – хората ме отбягват, сочат с пръст мен и фамилията ми, отвратително е.

Преди това не се и знаеше, а и никой не се интересуваше от другия, само че след медийното присъединяване нещата радикално се трансформираха.

Изведнъж като че ли падна една завеса и се демонстрираха същинските лица на всички хора “, изяснява куражлията.

В момента Петромир е в отпуск, само че отзивите, които чува от свои сътрудници, са страховити.

„ Обидно ми е даже да разясня обстановката – хора, с които до през вчерашния ден сме работили един до друг. Нека да си живеят своя живот и да си ненавиждат свободно, щом са избрали това за себе си. Има толерантни сътрудници, които в това число ме поздравиха за смелостта, която съм показал. Те са хора, които се интересуват от това какъв човек си, а не с кого си лягаш. Интересува ги дали си добър човек, дали си виновен, дали може да се разчита на теб. Така би трябвало да е при всички “, споделя Генчев.

За себе си той е решил да се реалокира в София.

„ Не мога да остана да пребивавам тук с моето семейство, не желая децата ми да стават жертва на тормоз, единствено тъй като татко им се е осмелил да съобщи, че е бисексуален “.

А и възможното пренасяне в столицата ще е от изгода за бъдещата му работа, която съгласно него ще е обвързана с повече институционални срещи.

„ Миналата година за първи път присъствах на София прайд, само че от професионална позиция – бях командирован като защита.

Тази година ще вземам участие в София прайд в персонално качество като свободен човек, който поддържа този марш на демокрацията и свободата.

Смятам, че би трябвало да има повече такива начинания. Не може обществото да продължава да стои в своята черупка – би трябвало да се знае, че има разнообразни хора, свободни хора, които не ги е боязън да го покажат, а това е най-хубавото събитие, което може да покаже всички тези полезности “, изяснява служителят на реда.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР