Петромир Емилов е роден във Враца. До 7-годишна възраст живее

...
Петромир Емилов е роден във Враца. До 7-годишна възраст живее
Коментари Харесай

Млад мъж с 13% инвалидност търси работа

Петромир Емилов е роден във Враца. До 7-годишна възраст живее в село Брусарци. Когато е в първи клас, е изведен от вкъщи на родителите си от обществените служби.

От детството ми остана споменът по какъв начин личният ми татко ме бие, споделя пред Нова телевизия Петромир.

Тежкото детство още го кара да сънува кошмари. Живял е в домове за деца, лишени от родителска грижа във Враца, Роман и София. Завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия и работи като строител до 2016 година, когато го блъска кола на пешеходна пътека. След случая той остава неработоспособен.

13% неработоспособност, 8 болта в крайници, мъчно зарастване на самата кост, мъчно преносим, на количка, споделя Петромир.

След като излиза от болничното заведение, е настанен в дом за краткотрайно настаняване в "Захарна фабрика ". Там ми разбиваха шкафчето, крадяха ми облеклата, както и всичко останало, прибавя мъжът.

Решава да напусне дома и три месеца спи на бензиностанция. По думите му на всички места получава отвод за работа. Имам силата да работя, не съм като другите, всеки трети проси пари, уточни Петромир.

Добри хора му оказват помощ да си стъпи на краката и да си изкара нови документи за идентичност. В момента Петромир е без работа, без лично жилище, само че има вяра, че има положителни хора, които биха му помогнали.

Вярвам, тъй като има един Бог, който ме е основал да бъда добър. Ще съм постоянно признателен, нека има положителни хора, които ще ми предложат работа, приключи Петромир Емилов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР