Петролно съоръжение в североизточния руски мегаполис Санкт Петербург беше поразено

...
Петролно съоръжение в североизточния руски мегаполис Санкт Петербург беше поразено
Коментари Харесай

Петролно съоръжение в Петербург е ударено с дрон, според украински медии това е операция на Киев

Петролно оборудване в североизточния съветски мегаполис Санкт Петербург беше изумено при офанзива с дрон, оповестиха тази заран съветски медии, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" След детонацията са се запалили три празни цистерни, само че бързо са били изгасени ", заяви локалният новинарски уебсайт " Фонтанка ".

Има вреди по близките здания и коли, заяви уеб сайтът. Камера за наблюдаване на близката автобусна спирка е записала момента на гърмежа.

Зад интервенцията с дрона стои Главното ръководство на разузнаването на украинското министерство а защитата, оповестява РБК-Украина, базирайки се на източник от спецслужбите.

Отбелязва се, че руснаците се пробвали да смъкват дрона с ракети от комплекс С-400 – най-мощната система в арсенала на съветската войска. Дронът обаче въпреки всичко е паднал на територията на Невската рафинерия.

" Показателното е, че те използваха С-400 за заличаване на нашите дронове. Много е забавно по какъв начин работи тази съветска противовъздушна защита, защото откакто сякаш смъкнаха дрона, той въпреки всичко падна в територията на нашата цел ", споделя събеседникът на организацията.

Санкт Петербург се намира на повече от 1000 км от границата с Украйна. Руската войска към момента не е коментирала офанзивата, само че в това време заяви за отразена офанзива с дрон в прилежащата северозападна Псковска област.

Градските управляващи в Санкт Петербург потвърдиха за удара, само че пресслужбата им заяви единствено, че няма жертви и вреди.

 

Това не е първото нахлуване с дронове против петролни обекти в Ленинградска област.

На 18 януари съветското министерство на защитата заяви за офанзива на украински дронове, по-специално в Ленинградска област, като се твърди, че БПЛА са били свалени. В същото време Astra заяви, че дронът е паднал и се е взривил на територията на АО " Петербургски нефтен терминал " в Санкт Петербург.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР