Петролният разлив на повърхността на водата над потъналия в Източнокитайско

...
Петролният разлив на повърхността на водата над потъналия в Източнокитайско
Коментари Харесай

Петролният разлив в Източнокитайско море се разраства

Петролният разлив на повърхността на водата над потъналия в Източнокитайско море ирански танкер се уголемява, съобщи ДПА.

Китайската Държавна администрация по проблемите на океаните съобщи, че на изток от мястото на поглъщане на танкера е открит разлив с дължина 18 км. Друг разлив с дължина близо 15 км се намира на югозапад от мястото. Разливите са доста по-големи от предходния ден, заяви администрацията, представена от организация Синхуа. Трети разлив с радиус от 5 км се уголемява на север от мястото.

Танкерът " Санчи " превозваше към 136 000 тона нефт при конфликта си с товарен транспортен съд от Хонконг на 6 януари, на към 300 км от Шанхай. Иранският транспортен съд пламтя повече от седмица и потъна в неделя. Министерството на превоза в Техеран удостовери, че няма вяра да бъдат открити оживели. Открити са телата на трима души. На борда имаше 30 иранци и 2 бангладешци.

Шанхайският център за търсене и избавяне реши да приключи интервенциите за избавяне на потърпевши и да стартира работа по почистването на морската повърхнина, заяви китайското национално радио.

Световният фонд за запазване на дивата природа съобщи, че изтичащото от танкера гориво е отровно за морските бозайници, рибите, морските костенурки и птици и акцентира, че управляващите се надпреварват с времето, с цел да овладеят разлива.

Очаква се вятърът и теченията да отнесат разлива на север, заяви океанската администрация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР