Петролният пазар у нас е изкривен повече от 20 години

...
Петролният пазар у нас е изкривен повече от 20 години
Коментари Харесай

Йордан Цонев разкри защо България се нуждае от държавни бензиностанции

Петролният пазар у нас е килнат повече от 20 години - има първи проблясъци на монополни и картелни съглашения, като над 50% от петролните вместимости се държат от две огромни компании в България. Това съобщи пред "Беновска пита " по Канал 3 депутатът от Движение за права и свободи и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси на Народно събрание Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на.

"Няколко компании държат над 60% от бензиностанциите у нас. Само тези две учредения са задоволително доказателство, че по регулаторен път не можем да надигнем пазара - има естествени спънки. Има смисъл от основаването на държавен артикул. Въпросът е да се направи на пазарен принцип и държавната компания да работи на пазара ", сподели още той.

Караниколов: Цените на държавните бензиностанции ще бъдат действителни

"Ако в този момент ние желаеме да създадем една бензиностанция, с импорт на гориво от Гърция, да вземем за пример, то би трябвало да се складира някъде, с цел да се продава. Когато има монопол, не можеш да определяш тези неща ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

"Трябва да има един държавен артикул, с цел да разбие монополът, да построи вместимости и да каже, че всеки може да ги употребява ", разяснява Йордан Цонев и добави, че държавните бензиностанции ще ппказват действителната цена на пазара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР