Петролният гигант Shell обяви, че прекратяването на дейностите в Русия

...
Петролният гигант Shell обяви, че прекратяването на дейностите в Русия
Коментари Харесай

Shell прогнозира загуби от 4 до 5 млрд. долара заради изтеглянето си от Русия

Петролният колос Shell разгласи, че прекратяването на дейностите в Русия ще докара до  обезценяване на активи и разноски в размер на 4 до 5 милиарда $ през първото тримесечие на годината, съобщи Си Ен Би Си.

Съобщението на Shell е първият знак за евентуалното огромните западни петролни компании от изтеглянето им от Русия.

„ За резултатите от първото тримесечие на 2022 година въздействието след облагане с налози от обезценяване на дълготрайни активи и спомагателни такси (напр. отписвания на вземания, предстоящи кредитни загуби и обременителни договори), свързани с дейностите в Русия, се чака да бъде от 4 до 5 $ милиарда “, показват от Shell в изказване.

Допълнителни детайлности за въздействието на протичащото се в Украйна ще бъдат изложени в доклада за облагите на Shell за първото тримесечие, който ще бъде показан на 5 май, оповестиха от компанията.

Shell беше принудена да се извини на 8 март за закупуването на пратка съветски нефт с огромни отстъпки две седмици след началото на нашествието на Русия в Украйна. Впоследствие компанията разгласи, че се отдръпва от присъединяване си в петролни и газови планове в Русi[.

Компанията съобщи, че повече няма да купува съветски недопечен нефт и ще затвори своите бензиностанции, както и че ще приключи дейностите по доставяне на авиацията с гориво и лубриканти в страната.

По-рано компанията даде обещание и да напусне взаимните предприятия с съветския газов колос „ Газпром “ и свързани с него компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР