Петролният гигант Сауди Арамко (Saudi Aramco) ще използва и налични

...
Петролният гигант Сауди Арамко (Saudi Aramco) ще използва и налични
Коментари Харесай

С кеш и заеми Сауди Арамко ще покрива дивиденти

Петролният колос Сауди Арамко (Saudi Aramco) ще употребява и налични пари, и заеми, с цел да изплати дивиденти за 18,75 милиарда $ за първото тримесечие на тази година. Това заяви основният изпълнителен шеф Амин Насер, представен от Ройтерс.

" Ще бъде композиция от двете ", отговори пред публицисти по телефона Насер, запитан дали Арамко ще прибегне до дълговите пазари, с цел да покрие дивидентите, или ще употребява лични средства.

" Определено ни се желае да използваме свободните си пари през множеството време, само че за нас са налични и други дългови принадлежности от банки или облигации, защото имаме мощен баланс ", сподели шефът.

В същото време най-голямата петролна компания в света по рандеман и ресурси стартира и съкращения на стотици чиновници. По образеца на други петролни сдружения и Арамко оряза финансовите си разноски за 2020 година, откакто пандемията докара до невъобразим спад в търсенето на нефт и тласна надолу цените на суровината. Водещи компании в сектора понижиха чиновниците си с 10 до 15 %, с цел да свият разноските си и като част от проекти за преструктуриране.

Петролният колос има общо над 70 000 чиновници. До момента са уволнени към 500 души, като множеството са чужденци, прецизира Ройтерс, базирайки се на личен източник. Според него ставало дума за нормална процедура, която се подхваща всяка година и е обвързвана по-скоро с представянето на фрагментите.

" Арамко се приспособява към мощно усложнената и бързо изменящата се бизнес среда поради пандемията от Ковид-19. Ние непрекъснато преразглеждаме оперативните си разноски при нужда, с цел да продължим да имаме оперативни достижения и доходност ", показва Арамко в изказване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР