Петролните цени в сряда сутринта се променят слабо в посока

...
Петролните цени в сряда сутринта се променят слабо в посока
Коментари Харесай

Петролът дава леко назад след вчерашния ценови скок

Петролните цени в сряда сутринта се трансформират едва в посока надолу след бързото им повишаване ден по-рано поради опасенията за доставките на суровината на международния пазар.

Към 9:10 ч. българско време августовските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures поевтиняха с $0,46 до $117,52 за барел. Във вторник цената на Brent се увеличи с 2,89 $ (2,5%) до 117,98 $ за барел, достигайки най-много за съвсем две седмици.

Августовските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват в същото врме с $0,23 по-ниско - по $111,53 за барел. По време на предходната сесия тези договори нарастнаха с $2,19 (2%) до $111,76 за барел.

На 28 юни министърът на енергетиката и инфраструктурата на ОАЕ Сухейл ал Мазруи удостовери, че страната е покрай оптималното произвеждане въз основата на квота от 3,168 милиона барела дневно.

Френският президент Еманюел Макрон също сподели на американския си сътрудник Джо Байдън, че Саудитска Арабия има способността да усили добива с към 150 хиляди барела дневно, само че няма да може да обезпечи доста нарастване на доставките през идващите шест месеца.

По-рано се смяташе, че ОАЕ и Саудитска Арабия могат да усилят производството, в случай че е належащо. Останалите страни от ОПЕК изпитват компликации при увеличение на добива на нефт до целевите равнища в съглашението.

" Като се има поради ограничавания свободен потенциал, имаме вяра, че Саудитска Арабия ще бъде внимателна във връзка с увеличението на доставките и ще го прави последователно, вместо просто да изхвърля всички тези барели едновременно и да рискува да загуби пазарен надзор ", сподели анализатор от RBC Capital Markets. Саудитска Арабия може да реши да компенсира незадоволително целевото произвеждане в страни като Ангола и Нигерия, с цел да остане в необятната рамка на съглашението на ОПЕК+, което ще продължи до декември.

Също по този начин търговците чакат през днешния ден публикуването на седмичните данни от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за енергийните запаси в страната. Миналата седмица данните не бяха оповестени заради проблеми в електронните системи. Те ще бъдат оповестени обществено дружно с нови данни, се споделя в известие на министерството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР