Петролните цени са относително в четвъртък сутринта след солидния им

...
Петролните цени са относително в четвъртък сутринта след солидния им
Коментари Харесай

Петролните цени се стабилизират. Спад на запасите в САЩ

Петролните цени са релативно в четвъртък сутринта след солидния им спад въз основата на предходните две сесии.

Търговците правят оценка данните за измененията в запасите от гориво в Съединени американски щати, както и изказванията на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл.

Ръководството на Фед към момента не е взело решение с какъв брой ще увеличи главния лихвен % на съвещанието през март, сподели ръководителят на американската централна банка. Това съгласно него ще зависи от статистиката за инфлацията и заетостта в Съединени американски щати, която регулаторът занапред ще прави оценка.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати са намалели с 1,69 милиона барела предходната седмица до 478,51 милиона барела, съгласно седмичния отчет на Министерството на енергетиката. Това е първият спад на индикатора за последните 11 седмици.

Стоковите запаси от бензин са намалели с 1,13 милиона барела, до момента в който на дестилатите са се нараснали със 138 000 барела.

Експертите чакаха нарастване на запасите от нефт с 1,6 милиона барела, понижаване на запасите от бензин с 2 милиона барела и дестилати - с 1,3 милиона барела.

Котировките на майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 часа българско време бяха 82,80 $ за барел, което е с 0,14 $ по-високо от края на миналата търговия. В сряда цената на тези контракти паднаха с $0,63.

Цената на фючърсите за американския недопечен нефт WTI за април при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се намали с $0,10, до $76,56 за барел. В резултат на предходната търговия цената на договорите падна с $0,92 (1,2%) и възлиза на $76,66 за барел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР