Петролните фючърси се понижиха за кратко след данни на Енергийната

...
Петролните фючърси се понижиха за кратко след данни на Енергийната
Коментари Харесай

Понижение на петролните цени след солиден ръст на седмичните запаси на суров петрол в САЩ с над 6 млн. барела

Петролните фючърси се намалиха за малко след данни на Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати (EIA), показващи изненадващо мощен скок на складовите ресурси на недопечен нефт с 6,218 млн. барела за последната седмица до 27-и април, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за по-скромен напредък с към 1,8 млн. барела.

EIA също по този начин уточни, че американското произвеждане на недопечен нефт е повишено през последната седмица с 33 хиляди барела, достигайки 10,619 млн. барела на ден. Това съставлява увеличение на добивите с повече от 25% по отношение на равнищата от средата на 2016 година, като последните данни на EIA удостоверяват, че Съединените щати към този момент задминаха трайно Саудитска Арабия, изоставяйки само от Русия, която добива нефт, равняващ се на съвсем 11,0 млн. барела на ден.

След тези данни фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през юни се намалиха за малко с 0,5% към 66,96 $ за барел, преди обаче да опитат известна стабилизация към 67,30 $. Трябва да се има поради, че вчерашното повишаване на щатския $ докара до внезапна амортизация на американския лек недопечен нефт с 1,9% към 67,25 $ за барел. Снощи фючърсите на петрола вид брент пък се намалиха с 2,1% към 73,13 $ за барел, преди по време на днешната търговия да изгубят нови 0,48% от цената си, търгувайки се към 72,78 $ за барел.

Негативно въздействие върху цените на черното злато оказва и информация на Министерството на петрола на Иран, съгласно която петролният експорт на Техеран е повишен през април до 2,6 млн. барела дневно. Това съставлява рекорден износ след вдигнатите интернационалните наказания по отношение на Иран през януари 2016-а година предвид на съглашението по отношение на иранската нуклеарна стратегия.

Очакванията, че до 12-и май Съединени американски щати ще вземе решение за отдръпване от това нуклеарно съглашение и ще възобнови глобите си по отношение на Иран, евентуално карат управляващите в Техеран да изнасят колкото се може повече нефт. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР