Петролните фючърси поскъпват към най-високи нива от близо три години

...
Петролните фючърси поскъпват към най-високи нива от близо три години
Коментари Харесай

Петролът поскъпва към близо 3-годишни върхове с оглед на продължаващите протести в Иран

Петролните фючърси нарастват към най-високи равнища от близо три години насам, защото продължаващите антиправителствени митинги в Иран ускоряват терзанията за допустимо нарушение на добивите на значимата енергийна суровина от страна на третия по значителност производител в границите на ОПЕК.

Подкрепа за по-високите цени оказва и извънредно студената зима в Съединени американски щати, която предизвика по-голямо ползване в кратковременен проект най-много на горива за отопление като мазут и нафта. Стратегията на ОПЕК и Русия за ограничение на добивите на черното злато също продължава да способства за високите петролни цени.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през февруари нарастват с 0,26% към 61,93 $ за барел, откакто през вчерашната търговия набъбнаха с цели 2,1%, а по-рано през днешния ден даже доближиха връх от 62,21 $ за барел (най-високо равнище от средата на 2015 година).

Фючърсите на петрола вид брент с доставка през март се търгуват към 68,00 $ за барел след вчерашен скок с 1,9% и утринно най-високо равнище от май 2015-а година насам към 68,27 $ за барел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР