Петролните фючърси поевтиняват с около 2%, след като Организацията на

...
Петролните фючърси поевтиняват с около 2%, след като Организацията на
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след отлагане на срещата на ОПЕК+

Петролните фючърси поевтиняват с към 2%, откакто Организацията на страните експортьорки на нефт разгласи, че ще отсрочи за четвъртък плануваната за през днешния ден среща със съдружниците, отпред с Русия, в формата "ОПЕК + ".

"Липсата на прогрес на срещата "ОПЕК + " разклаща доверието на търговците, защото всички бяха приели, че срещата тази седмица е просто условност и че удължаването на актуалните съкращения на производството е с превдварително решен край ", разяснява Маниш Радж, основен финансов шеф в Velandera Energy.

"Продължаващите през тази седмица договаряния сред членовете на "ОПЕК + " допускат за съществуването на неустойчивост в петролния алианс и затова се отразяват отрицателно на цените на петрола ", добави той. След информацията за отсрочване на срещата във формата "ОПЕК + ", фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през януари поевтиняват с близо 2% към $44,50 за барел, до момента в който януарските фючърсите на петрола Брент се намаляват с 1,2% към $47,35 за барел, оповестява БНР.

По проект членовете на "ОПЕК + " трябваше да решат на среща във вторник дали да удължат с няколко месеца от началото на идната година контрактуваното все още съкращаването на петролните добиви със 7,7 млн. барела дневно, или от 1-ви януари да влезе в действие плануваното от тях през лятото облекчение на тези съкращения с 2 млн. барела дневно. Срещата обаче беше отсрочена за четвъртък, когато се чака водачите на ОПЕК да се срещнат с топ съветски производители, заяви "Уолстрийт джърнъл ".



Самият ОПЕК имаше за цел да реализира съглашение в границите на картела още в понеделник, само че се забави заради продължаващите разлики сред производителите от Персийския залив като Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, и Русия въпреки това по отношение на неспазване на предходно контрактуваните съкращения, показва финансово издание.

"Докато Саудитска Арабия, Кувейт и ОАЕ прецизно съблюдаваха своите задължения, те упорстват всички останали членове на алианса да съблюдават уговорките си, преди да бъдат контрактувани нови снадки ", уточни Маниш Радж.

Днешното поевтиняване на петрола е реалност макар следващата инвеститорска еуфория на останалите финансови пазари по отношение на новините, свързани с имунизациите против ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР