Петролни танкери, които пренасят казахски и руски петрол от пристанища

...
Петролни танкери, които пренасят казахски и руски петрол от пристанища
Коментари Харесай

39 милиона барела петрол са блокирани пред Босфора


Петролни танкери, които придвижват казахски и съветски нефт от пристанища в Черно море, се борят със спирално ескалиращи закъснения при навигацията през основните проливи на Турция, като стопират доставката на милиони барели за рафинериите в Средиземно море и отвън него.

Удължаващите се опашки за прекосяване през проливите Босфора и Дарданелите се дължат на смяна в разпоредбите през септември, която изисква множеството кораби да бъдат ескортирани от влекачи, съгласно Tribeca Shipping, локален пристанищен сътрудник. Според него танкери с към 39 милиона барела нефт са блокирани. Лошото време също способства.

„ Рафинериите в Средиземноморието доста скоро ще стартират да усещат този проблем, в случай че закъсненията продължат или се влошат “, споделя Джеймс Дейвис, шеф на световна нефтена компания Facts Global Energy.

Турските проливи са тясно точка за международните доставки на нефт, тъй като суровината от Казахстан, Русия и Азербайджан би трябвало да премине през водните пътища, с цел да доближи интернационалните пазари. Тези доставки – изключително от Казахстан – са се нараснали през

последните години, надхвърляйки 2 милиона барела на ден за продължителни интервали в края на 2018 година.

Освен че попречват прекосяването, танкерите също изчакват по-дълго да влязат в Черно море, с цел да стигнат до износните терминали. Натоварванията в съветското пристанище Новоросийск и близкия CPC терминал изостават от графика този месец, съгласно данни за следене и корабоплаването, формирани от Bloomberg.

Танкерите чакат към 13 дни, с цел да преминат през корабните проливи, с цел да излязат от Черно море, най-дългото време за изчакване най-малко от 2014 година и повече от два пъти нормата, съгласно Трибека. Корабите, които се движат в противоположна посока, чакат към 15 дни.

by CBBSS | Jan 24, 2019

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР