Петролът завърши седмицата със сериозно поскъпване. В ранните вечерни часове

...
Петролът завърши седмицата със сериозно поскъпване. В ранните вечерни часове
Коментари Харесай

Петролът завършва седмицата със сериозно поскъпване, Brent прехвърли 70 долара за барел, WTI – 63 долара



Петролът приключи седмицата със съществено повишаване. В ранните вечерни часове в петък цените на двата съществени сорта нефт минаха към съществено покачване – към един %, сочат данните от търговията.

Стойността на фючърса за юни петрола вид Brent на борсата ICE Futures приключи при цена над 70 $ за барел – 70,48 $ за барел или растеж от 1,48 на спри. Преминаването на равнището от 70 $ за барел се случва за пръв път от ноември 2018 година.

Стойността на контракта за месец май за петрола вид WTI на NYMEX набъбна до 63,19 $ за барел – плюс 1,82 %.

Повишението стартира със съобщаването на мощната статистика за заетостта на американския пазар и надлежно неналичието на смяна в равнището на безработицата – 3,8 % като през февруари. В поддръжка на пазара се оказаха и данните за това, че Съединени американски щати и Китай са близо до подписване на комерсиално съглашение. Анализаторите разясняват, че сега, в който това стане финален факт цената на черното злато ще нарастнат с към 3 до 5 $.

Влияние върху пазара оказва и известията от страна на ОПЕК за ограничение на добива. В петък съветският енергиен министър Александър Новак съобщи, че в границите на съглашението ОПЕК+, Русия е понижила добива с 225 хиляди барела дневно. По-рано през тази седмица стана известно, че страните от ОПЕК са траяли ограничаването на добива и през март за четвърти следващ месец.

Санкциите на Съединени американски щати във връзка с Иран и Венецуела също имат своя принос върху настоящото равнище на петролните цени. Добивът на нефт във Венецуела е понижен внезапно – до 890 хиляди барела дневно, съгласно данните на организация Bloomberg. В допълнение, Съединени американски щати, по разпореждане на президента Доналд Тръмп вкара наказания против 34 кораба, употребявани от PDVSA, както и против 2 компании, осъществяващи венецуелски петрол за Куба.

На този декор вложителите съвсем не реагират на данните на компанията за услуги в бранша Baker Hughes, съгласно които броят на сондажните платформи в Съединени американски щати за седмицата са се нараснали с 15 броя – до 831.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР