Петролът забавя поскъпването си в четвъртък сутринта след значително увеличение

...
Петролът забавя поскъпването си в четвъртък сутринта след значително увеличение
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent отново се покачи над $82 за барел

Петролът забавя повишаването си в четвъртък сутринта след доста нарастване на котировките през последната сесия, породено от намаляването на запасите от гориво в Съединените щати.

Към 9:20 часа българско време цената на февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се повиши с $0,02, до $82,22 за барел. В сряда тези контракти поскъпнаха с $2,21 (2,8%) до $82,20 за барел.

В същото време февруарските фючърси за американския еталон WTI нарастнаха на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с $0,31, до $78,60 за барел. По време търговията в сряда цената им се подвигна с $2,06 (2,7%), до $78,29 за барел.

Стоковите запаси от нефт в Съединени американски щати са намалели с 5,9 милиона барела предходната седмица, заяви енергийното министерство на страната през вчерашния ден. Анализаторите чакаха доста по-малко понижение - с 2,5 милиона барела. В същото време комерсиалните ресурси от бензин се усилват с 2,53 милиона барела, а на дестилатите намаляват с 242 000 барела.

" Силният експорт и спадът на вноса заради прекъсването на петролопровода Keystone доведоха до забележителен спад в запасите от нефт. Използването на рафинерията падна до седем седмично дъно, което ненапълно ограничи понижаване на запасите, както и освобождението на 3,7 милиона барела от стратегически запаси ", написа водещият петролен анализатор на Kplr Мат Смит.

Освен това участниците на пазара наблюдават обстановката с ковид в Китай.

" Въпреки стремглаво възходящите инфекции и известията за пренаселени лечебни заведения, китайските управляващи не блокират градовете, което значи, че търсенето на сила нараства, до момента в който втората по величина стопанска система в света се възвръща ", сподели пред MarketWatch анализаторите на Sevens Report Research.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР