Петролът в петък поевтиня, след слабите статистически данни от САЩ.Според

...
Петролът в петък поевтиня, след слабите статистически данни от САЩ.Според
Коментари Харесай

Петролът стартира с незначителна промяна в цените


Петролът в петък поевтиня, след слабите статистически данни от Съединени американски щати.

Според данните от търговията на 1 март цената на майския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон спадна с 1,24 $ или 1,9 % - до 65,07 $ за барел.

Априлският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) спадна с 1,42 $ или 2,5 % - до 55,80 $ за барел.

Тази заран цените на двата съществени сорта нефт започват с покачване, което се дължи на данните за понижаване на добива в Съединени американски щати. Според данните на Baker Hughes, броят на настоящите сондажни платформи в Съединени американски щати през предходната седмица са спаднали с 10 – до 843 броя. Показателят е най-ниският от месец май предходната година.

В същото време страните от ОПЕК+ не престават да понижават добива в сходство със съглашението, реализирано през предходната година, а данните от Съединени американски щати и Китай за прогрес при комерсиалните договаряния са окуражаващи, означават наблюдаващите на пазара. Това е в поддръжка на оптимизма на търговците във връзка с това, че салдото на търсенето и предложенията на пазара ще се възстановят, което на собствен ред ще се отрази и на цените.

Фючърсът за месец май за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures нараства с незначителните 0,08 $ или 0,12 % - до 65,15 $ за барел.
Стойността на фючърса за петрола вид WTI за април на NYMEX се покачва с 0,10 $ или 0,18 % - до 55,90 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР