Петролът в четвъртък сутринта леко поевтинява, след като се поскъпна

...
Петролът в четвъртък сутринта леко поевтинява, след като се поскъпна
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent се стабилизира около $84 за барел

Петролът в четвъртък сутринта леко поевтинява, откакто се нарастна в хода на вчерашната комерсиална сесия на фона на данните за стоковите запасите от горива в Съединени американски щати.

Пазарните цени на суровината са подкрепени и от проектите на Русия да понижи производството и износа на нефт.От друга страна вложителите съпоставят очакванията за възобновяване на китайското търсене против опасенията за по-нататъшно стягане на политиката от страна на Федералния запас, разяснява Trading Economics.

Цената на майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време се намали с $0,25 и доближи $84,06 за барел. В сряда тези контракти нарастнаха с $0,86 (1%) до $84,31 за барел.

В същото време цената на априлските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) спадна с 0,32 $, до 77,37 $ за барел. Според резултатите от вчерашните покупко-продажби цената на тези договори се увеличи с $0,64 (с 0,8%) и възлиза на $77,69.

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати са се нараснали с 1,17 милиона барела предходната седмица до 480,21 милиона барела, заяви министерството на енергетиката в сряда. Експертите усредено очакваха нарастване от 1,9 милиона барела.

Запасите на терминала в Кушинг, където се съхранява петролът, търгуван на NYMEX, се усилиха предходната седмица с 300 000 барела.

Стоковите запаси от бензин са намалели с 874 хиляди барела, дестилатите са се нараснали със 179 хиляди барела. Анализаторите предвидиха понижаване на запасите от бензин с 1 милион барела, а от дестилатите - с 500 хиляди барела.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР