Петролът сорт Brent в сряда започва със сигнали за стабилизиране,

...
Петролът сорт Brent в сряда започва със сигнали за стабилизиране,
Коментари Харесай

Цените на петрола се опитват да се стабилизират след срива в понеделник


Петролът вид Brent в сряда стартира със сигнали за стабилизиране, след спада по-рано под 50 $ за барел за пръв път от юли 2017 година Лекият вид WTI нараства.

Сигналите за закъснение на стопанската система в интернационален мащаб докара до образуване на мечи тренд на множеството фондови пазари, което предизвика и внезапно стесняване на търсенето на активи, изясняват наблюдаващите на пазара.

Стойността на февруарския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран е подложена на мощна динамичност и се търгува при цена от 50,39 $ за барел, което е с 0,08 $ или 0,16 % под цената при затварянето при предходната сесия. По време на търговията цената спадна до 49,93 $ за барел. В понеделник тези контракти поевтиняха с 3,35 $ или с 6,22 % - до 50,47 $ за барел.

Фючърсът за петрола WTI за февруари на борсата в Ню Йорк (NYMEX) нараства с 0,17 $ или 0,4 % - до 42,7 $ за барел. Според данните от търговията на 24 декември договорът поевтиня с 3,06 $ или 6,271 % - до 42,53 $ за барел.

Цените на двата сорта нефт, съгласно изчисленията на анализаторите са поевтинели с 40 % от най-високото ценово равнище, записано през октомври, заради опасенията от свръхпредлагане.

Старините от ОПЕК+ по-рано през декември се договориха за понижаване на добива на нефт, само че вложителите не престават да се съмняват, че ограничаването ще е задоволително за понижаване на остатъците, изключително като се има поради високото равнище на рандеман в Съединени американски щати.

„ В момента следим няколко мечи фактора на петролния пазар и обстановката надали ще се усъвършенства в близко време. Мечият тренд евентуално ще се резервира още известно време, отбелязва наблюдаващият на пазара от Rakuten Securities в Токи Сатору Йосида.

Цените на петрола може да се покачат, в случай че ОПЕК разгласи нови ограничения, измежду които и ново допънително понижаване на добива, цитира думите на специалиста организация Bloomberg.

Очакването съгласно други анализатори е пазарът да се стабилизира през първите шест месеца на идната година.

Проучване на The Wall Street Journal демонстрира, че анализаторите от Уол стрийт са намалила прогнозата си за цените на петрола и то доста. Петролът вид Brent през 2019 година съгласно банковите анализатори от 13 капиталови банки, участващи в анкетата, се чака да бъде не повече от 69 $ за барел, вместо предстоящите по-рано 77 $ за барел.

За петролът вид WTI прогнозата е намалена от към 70 $ до малко над 63 $ за барел.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР