Петролът скочи до 10-месечен връх, което може да поднови инфлацията,

...
Петролът скочи до 10-месечен връх, което може да поднови инфлацията,
Коментари Харесай

Цената на петрола Брент надхвърли 95 долара за барел

Петролът скочи до 10-месечен връх, което може да възобнови инфлацията, защото съкращенията на доставките от ОПЕК+ стегнаха пазара, като министърът на енергетиката на Саудитска Арабия заобикаля всяка смяна в курса, заяви " Блумбърг ".


Брент надвиши 95 $ за барел за първи път от ноември, напредвайки за четвърти ден, откакто Саудитска Арабия и Русия ограничиха производството. По-стегнатият пазар провокира вълна от прогнози, че петролът от 100 $ скоро може да се завърне.

Суровият нефт скочи с към една трета от средата на юни, защото Рияд и Москва си подадоха ръка, с цел да лимитират износа в опит да източат запасите и да подтикват възобновяване на цените. Подобряващата се вероятност в двете най-големи стопански системи в света - Съединени американски щати и Китай - също поддържа напредъка. Скокът в цената на петрола беше една от отличителните черти на стоковите пазари през третото тримесечие.

„ Рисковете от кратковременен скок до 100 $ може да нарастват с актуалната инерция, само че ние нямаме огромна убеденост, че ще бъде резистентен “, сподели Чару Чанана, пазарен пълководец в Saxo Capital Markets Pte. „ По-високата инфлация може да значи по-строги парични политики и ОПЕК+ не може да управлява търсенето. “

Ръстът на разноските за сила наподобява ще ускори инфлационния напън, усложнявайки задачата, пред която са изправени водещите централни банкери, доста от които преди малко управляваха наказателна поредност от нараствания на лихвите, ориентирани към угнетяване на ценовите облаги.

Скокът на петрола също съставлява предизвикателство за администрацията на Байдън преди президентските избори, като по-скъпият недопечен нефт се зарежда с по-скъп бензин, основен проблем за някои гласоподаватели в Съединени американски щати. Средните цени на дребно на основното моторно гориво към този момент са сезонен връх. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР