Петролът продължава да поевтинява рязко за трета поредна сесия на

...
Петролът продължава да поевтинява рязко за трета поредна сесия на
Коментари Харесай

Петролът продължава рязко да поевтинява

Петролът продължава да поевтинява внезапно за трета поредна сесия на търговия към 6-седмични дъна предвид на опасенията, че идните нови покачвания на лихвите на Федералния запас на Съединени американски щати и на ЕЦБ на съвещанията през днешния ден и на следващия ден (вероятно с по 25 базисни пункта?) ще усили вероятността за по-сериозно икономическия закъснение и даже за криза, което пък ще понижи международното ползване на значимата енергийна суровина.

Все още високата инфлация принуждава водещите централни банки да продължат с политиките си на стягане на лихвите макар индикациите, че досегашния цикъл на лихвени покачвания към този момент се отразява отрицателно на икономическите индикатори в Съединени американски щати и Европа. Нестабилното икономическо възобновяване в Китай също дава мотив за безпокойствие.

Към 11.30 часа българско време фючърсите на нефт Брент се намаляват с 2% към 73,80 $ за барел (най-ниско ценово равнище от 24-ти март), а тези на американския лек недопечен нефт WTI - с 2,1% към 70 $ за барел (най-ниско дъно от 27-и март), откакто по време на търговията във вторник и двата водещи петролни фючърси поевтиняха с цели 5%.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР