Петролът продължава да поевтинява и в началото на търговията във

...
Петролът продължава да поевтинява и в началото на търговията във
Коментари Харесай

"Брент" вече е под границата от 100 долара

Петролът продължава да поевтинява и при започване на търговията във вторник, откакто през вчерашния ден и двата водещи петролни фючърси означиха спад с към и над 4% на фона на оповестената в понеделник серия слаби данни за световната промишлена интензивност през юли, което възобнови опасенията за понижаване на потреблението на значимата енергийна суровина.

Към 09.00 часа българко време фючърсите на нефт " Брент " поевтиняват с към 0,5% към 99,50 $ за барел, търгувайки се на ниски равнища от средата на юли насам, написа БНР.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI пък се търгуват към 93,50 $ за барел, откакто при започване на днешната търговия даже поевтиняха за малко към 92,50 $ за барел за пръв път от 15-ти юли насам.

В понеделник петролът поевтиня с близо 4% след серия слаби PMI изследвания за промишлената интензивност през юли в Китай, еврозоната, Англия и Съединени американски щати, които като че ли укрепиха опасенията за надвиснала икономическа криза, която би лимитирала петролното ползване.

Участниците на петролния пазар са и в с напрежение очакване на резултата от идната в сряда среща на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, отпред с Русия, известни общо като " ОПЕК + ", с цел да вземат решение по отношение на петролните добиви през септември.

Два от осемте източника от " ОПЕК + " в изследване на организация Ройтерс споделиха, че на 3-ти август ще бъде разисквано единствено непретенциозно нарастване на производството за септември, до момента в който останалите източници считат, че няма да има смяна в досегашните индустриални квоти.

Според кореспондент на Fox Business Саудитска Арабия ще упорства " ОПЕК + " да усили производството на нефт на идното в сряда виртуално съвещание, каквито уверения е дал саудитският крал Салман бин Абдулазиз пред президента на Съединени американски щати Джо Байдън по време на тяхната среща на 16 юли.

Напрежение върху пазарите като цяло оказва през днешния ден и възможното посещаване в Тайван от страна на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, макар предизвестията на Пекин против сходна аудиенция.

Ако това посещаване въпреки всичко се реализира, това би била първата сходна аудиенция от над 25 години насам на почитан американски чиновник и би рискувала да ескалира напрежението сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР