Петролът поскъпва за трети ден, тъй като признаците за свиване

...
Петролът поскъпва за трети ден, тъй като признаците за свиване
Коментари Харесай

Петролът поскъпва за трети ден

Петролът нараства за трети ден, защото признаците за стесняване на физическия пазар и забавянето в растежа на $ компенсираха възходящите опасности за търсенето в Китай и Съединени американски щати.

Световният бенчмарк сортът Brent се търгуваше на цена над 85 $ за барел и нарастна с над 2 % от равнището си на затваряне предходната сряда. Ограничаването на предлагането от страна на главните сътрудници на ОПЕК+ - Русия и Саудитска Арабия, докара до растеж от края на юни, до момента в който запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати се свиха до най-малкия си размер от януари насам.

Доларът беше постоянен в понеделник след спадовете през предходните две сесии, което прави суровините, които се правят оценка във валутата, по-евтини за доста купувачи. Американската валута нараства съвсем непрестанно от средата на юли насам.

Забавянето на ралито на $ през последните няколко сесии подкрепя петрола, сподели Йеап Джун Ронг, пазарен пълководец в IG Asia Pte. " Всички погледи ще бъдат ориентирани към това дали Китай ще успее да се възвърне през останалата част от годината, с цел да даде спомагателна убеденост на цените на петрола да продължат да се повишават. "

Икономическите компликации в Китай, които варират от приглушено ползване до усложнен експорт, како и упоритите инфлационни опасности в Съединени американски щати доведоха до спад в цената на петрола през предходната седмица. В понеделник китайските банки направиха по-малко от предстоящото понижение на главния си лихвен % по заемите и заобиколиха да понижат референтния лихвен % по ипотечните заеми, макар че централната банка оказва напън върху банките да усилят заемите.

Годишният симпозиум в Джаксън Хол в Уайоминг в четвъртък и петък, на който ще приказват лектори, в това число ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл, може да даде насоки за придвижването на лихвените проценти. Възможно е в Съединени американски щати да предстоят нови нараствания на разноските по заемите, откакто протоколът от съвещанието на Фед през юли сподели, че длъжностните лица не престават да са загрижени за инфлационната опасност.

Междувременно някои рафинирани артикули, като дизеловото гориво, което на процедура задвижва международната стопанска система - започнаха да включват дефицит в оценката си и да нарастват още преди настъпването на зимата, увеличавайки наградата си по отношение на петрола, от който се създават. Фючърсите върху бензина в Ню Йорк нарастнаха с 15% през тази година, изпреварвайки по този индикатор и суровия нефт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР