Петролът, който вчера поевтиня, днес стартира с леко повишение, става

...
Петролът, който вчера поевтиня, днес стартира с леко повишение, става
Коментари Харесай

Петролът поскъпва слабо


Петролът, който през вчерашния ден поевтиня, през днешния ден започва с леко покачване, излиза наяве от данните от търговията. Вчера бяха оповестени данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати за запасите, при които бе регистриран растеж за пръв път от 11 седмици, както и покачване на добива.

Според данните от търговията на 11 януари цената на контракта за месец март за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се увеличи с незначителните 0,03 $ – до 69,05 $ за барел. Brent с доставка за април нарастна с 0,5 % - до 68,89 $ за барел.

Мартенският фючърс за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усили с 0,23 $ – до 64,73 $ за барел.
Тази заран цените на двата съществени сорта нефт се покачват едва. Инвеститорите към момента отиграват данните за понижението при стоковите ресурси от бензин и дестилати в Съединени американски щати и общото нарастване на търсенето на енергоносители, оповестява CNBC.
Стойността на априлския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се усили едва – с 0,12 $ – до 69,01 $ за барел.

Петролът вид WTI с доставка за март на NYMEX се усили с 0,10 $ – до 64,83 $ за барел.

Според данните, петролът вид Brent приключва януари с растеж от 3,3 %, като януари се регистрира като най-успешният месец за този вид нефт. Лекият WTI обаче се покачва със забележителните 7,1 %.

Спред данните на Министерство на енергетиката на Съединени американски щати, запасите от нефт в страната за седмицата, завършваща на 26 януари се усилват с 6,776 млн. барела. Анализаторите, интервюирани от S&P Global Platts, са планували приблизително покачване на запасите от нефт за седмица от порядъка на 325 хиляди барела, а Price Futures Group е очаквала растеж от 2 млн. барела.

Запасите от нефт в Кушинг, където се съхранява петролът, търгуван на NYMEX понижават за седмицата с 2,224 млн. барела. На този декор на намаляване, анализаторите предвиждат стесняването на по-нататъшния спред на цените за Brent и WTI.

Според данните на Министерство на енергетиката, запасите от бензин в Съединени американски щати за седмицата понижават с 1,98 млн. барела, а на дестилати – с 1,94 млн. барела. Прогнозата на анализаторите бе за покачване на запасите от бензин с 1,1 млн. барела и понижение с 1,5 млн. барела за дестилати.
Добивът на нефт в Съединени американски щати се е нараснал с 41 хиляди барела дневно – до 9,919 млн. барела дневно, което е нов връх.

В обособен отчет Министерство на енергетиката на Съединени американски щати записва растеж на нефтодобива в страната за ноември до над 10 млн. барела дневно за пръв път от четири десетилетия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР