Петролът и природния газ ще продължат да играят постоянна роля

...
Петролът и природния газ ще продължат да играят постоянна роля
Коментари Харесай

BP: Петролът и природният газ ще са част от глобалната енергийна система още десетилетия

Петролът и природния газ ще продължат да играят непрекъсната роля в енергийния микс години напред, предсказа основният изпълнителен шеф на енергийния колос BP Бърнард Луни като в това време акцентира, че компанията е интензивно ангажирана в битката с климатичните промени.

„ Може да не е известно да се споделя, че петролът и газът ще бъдат част от енергийната система десетилетия напред, само че това е действителността “, сподели той пред Си Ен Би Си.

„ Това, което желая да създадем, е да се фокусираме върху задачата. Бих желал да има по-малко идеологически позиции и повече централизация върху задачата, която в тази ситуация е да понижим излъчванията “, добави той.

Според него замяната на въглищата с природен газ „ би трябвало да се смята за нещо положително “, защото по този метод се понижават въглеродните излъчвания.

„ И по-късно с времето ще декарбонизираме този природен газ “, сподели Луни по време на форума на енергийната промишленост ADIPEC в Абу Даби.

Той акцентира, че даже отчетът на Международната енергийна организация „ Net Zero “ през май е отбелязал, че през 2050 година световните доставки на нефт „ по пътя към нулеви излъчвания “ към момента ще възлизат на към 20 милиона барела дневно.

„ Тъй като всеки справедлив човек ще каже, че въглеводородите ще играят роля, тогава въпросът става: какво вършиме по въпроса? Отговорът е в произвеждането на тези въглеводороди по допустимо най-хубавия метод “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР