Петрол, добит в САЩ, е бил транспортиран към Близкия изток

...
Петрол, добит в САЩ, е бил транспортиран към Близкия изток
Коментари Харесай

Защо тази богата на петрол страна от Близкия изток внесе нефт от САЩ?

Петрол, придобит в Съединени американски щати, е бил превозен към Близкия изток през декември - нещо, което би било немислимо преди няколко години, написа Bloomberg.

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са закупили кондензат - първокласен, доста лек нефт, без тежки примеси като парафин, сяра и други, от Съединени американски щати през декември, твърди източник на медията. Товарът ще бъде употребен, с цел да може ОАЕ да съблюдава техническите условия за кондензаторните сепаратори - устройствата, с които се извличат другите петролни артикули - като бензин, да вземем за пример. Неназованият източник твърди, че петролът е закупен от Съединени американски щати поради по-високото качество от това на нефта, добиван в района.

" Като член на ОПЕК и голям производител, считам, че добивът в ОАЕ е задоволителен за потребностите им ", споделя Анди Липов, президента на Lipow Oil Associates. Според него, покупките от Съединени американски щати няма да продължат.

Доставка на американски нефт към Близкия изток е последният знак за това по какъв начин шистовата гражданска война в Съединени американски щати и премахването на възбраната за експорт трансформира международния пазар. Очаква се добивът в Съединени американски щати да се усили с 2 милиона барела на ден до ноември т.г.

Износът се усили от малко над 100 000 барела на ден през 2013 година до 1,53 милиона през ноември на м.г.

По данни от статистическата работа на Съединени американски щати износът към ОАЕ е бил към 700 хиляди барела лек недопечен нефт. Близкоизточната страна нормално внася суперлек нефт, прочут като кондензат, който да бъде употребен в сепараторите.Добивът на ОАЕ е бил по 2,85 милиона барела на ден през януари, по данни на Bloomberg. До предходната година ОАЕ разчиташе на Катар за тези доставки, само че поради дипломатическата рецесия в района през юни те стопираха./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР