Петричкото село Самуилово се готви за бунт срещу горско стопанство-

...
Петричкото село Самуилово се готви за бунт срещу горско стопанство-
Коментари Харесай

Петричкото с.Самуилово се готви за бунт срещу горското, маркирали гората им за изсичане: Долу ръцете от гората ни! Кметът К. Стоянов: Няма да го позволим!

Петричкото село Самуилово се готви за протест против горско стопанство- Петрич, маркирали за изсичане на гората над селото. Иглолистният горски масив се намира наоколо до гробищния парк на Самуилово. Хората са безапелационни, че няма да позволен гората да бъде унищожена и ще застанат с телата си да бранят дърветата, които работещите сега в горското в Петрич не са садили, споделят в сигнал до Struma. com поданици на петричкото село.

Според тях, горските имали задоволително площи, които да изсичат, имат достътчно друга работа, която да правят. Горските пътища в подгорието са под всякаква рецензия, не се почистват, не се поддържат, а се употребяват от жителите на селата, гранични служители на реда, коли за спешна помощ, противопожарни екипи, а са в окаяно положение. " Вместо да си правят отговорностите, тръгнали нашата гора да секат, с цел да обслужват ползите на дървопреработвателни компании, споделят в Самуилово.

Кметът Кирил Стоянов е компактно зад хората и е безапелационен, че сходно нещо няма да бъде позволено. " Няма да го позволим, село Старчево, въстанало против сходно желание, ще им се види приказка. Тук в Самуилово хората са подготвени с телата си да спрат това решение на горското стопанство, споделя Стоянов. Припомняме, че в петричкото село Старчево дни наред стачкуваха против решение на ОБС Петрич за изсичане на гората над селото и заплашиха, че няма да спрат, до момента в който решението не бъде анулирано.
П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР