Петрич. В Петрич започва изграждането на нов градски парк, предаде

...
Петрич. В Петрич започва изграждането на нов градски парк, предаде
Коментари Харесай

Благоевград: В Петрич започва изграждането на нов градски парк, символична „първа копка“ направиха председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на общината Димитър Бръчков

Петрич. В Петрич стартира построяването на нов градски парк, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин. Символичната първа копка на обекта направиха ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на общината Димитър Бръчков. Преди това отец Ангел Кочев направи водосвет и благослови начинанието.
Официални посетители на събитието бяха още: народните представители от ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, Александър Мацурев и Георги Динев; евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Асим Адемов; регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов; зам.-областният шеф на Благоевград Антоанета Янчева; ръководителят на Общински съвет - Петрич Георги Тренчев; кметът на Община Сандански Кирил Котев; зам.-кметът на Община Серес Григориадис Панагьотис; представител на Общински съвет – Серес Теодорос Арабадзис; зам.-кметове на община Петрич; общински съветници и жители.
По време на церемонията кметът на Петрич Димитър Бръчков съобщи, че 27 октомври 2018 година е показателен ден в историята на общината, защото ще бъде осъществена първа копка на новия градски парк. „ Паркът е стратегически значим обект за общината. Той е от първостепено значение, защото е многофункционален обект, който ще дава отговор на всички условия за просвета, спорт, игри и отдих. За да се стигне до днешния ден преминахме през доста перипети – административни, юридически. Радваме се, че господин Цветанов почете събитието, тъй като той бе индивидът, който се ангажира с огромна част от тези процедури “, сподели още Димитър Бръчков.
От своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов съобщи, че е извънредно горделив от упоритостите и качествата на Димитър Бръчков като кмет на Община Петрич. „ Петрич от дълго време се нуждае от парк, където децата и гостите на града да могат умерено да се любуват на прелестната панорама. Когато това се случва с европейски средства посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ на Министерство на регионалното развитие, мога да Ви кажа, че не ни остава нищо друго с изключение на да признаем, че от влизането ни в Европейския съюз имаме единствено добавена стойност към развиването на районите, общините и развиването на страната “, сподели още Цветанов. Той добави, че с реализирането на плана, Петрич ще добие напълно различен образ, като ще стане доста по-гостоприемен и прелестен за живеене.
Проектът е част от Инвестиционната стратегия за осъществяване на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на община Петрич, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Паркът ще се построява на територията на бившето гранично отделение. Той ще бъде с повърхност 54 дка, а цената на плана е почти 5 млн. лева На територията на парка ще бъдат построени зелени площи, детски и спортни площадки, както ѝ нова постройка за Исторически музей – Петрич, която се финансира по програмата за Трансгранично съдействие България – Гърция.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР