Петрич. В Петрич зам.-министър Деница Николова представи приоритетите на МРРБ

...
Петрич. В Петрич зам.-министър Деница Николова представи приоритетите на МРРБ
Коментари Харесай

Благоевград: В Петрич зам.-министър Деница Николова представи приоритетите на МРРБ в Програмата за председателството на България на Съвета на Европейския съюз

Петрич. В Петрич зам.-министър Деница Николова показа целите на Министерство на регионалното развитие в Програмата за председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Това стана в границите на извършено публично разискване с присъединяване на представители на бизнеса, на общински и държавни институции, на образованието и неправителствени организации, оповестиха от пресцентъра на Община Петрич . Ключови аспекти за Министерство на регионалното развитие остават политиките за градско развиване и за териториално доближаване в посока понижаване на несъответствието сред обособените райони. В тази връзка Деница Николова уточни, че ще се подходи към балансиране по повод разпределението на вложенията, с цел да бъдат обхванати и по-малките обитаеми места в България. Министерството на районното развиване ще изведе и полемиката за ръководство на ресурсите след 2020 година на районно и локално равнище. Малко над 17 млн лева идват в община Петрич по програмата „ Региони в напредък ” до 2020 година, от тях близо 6 млн в просветителната инфраструктура с обсег над 4 500 учащи се, посочи кметът Димитър Бръчков. Той изрази убеденост, че страната ни е готова на всички равнища за бъдещото председателство, което е нова опция за политики в светлината на националния интерес.
За Деня на европейското съдействие Петрич беше хазаин и на състезателен празник „ Общите граници ни вършат по-близки ” по Програма за ТГС Interreg - ИПП България – Македония 2014-2020 година Организатори на спортното събитие са Министерство на районното развиване и благоустройството на Република България и Министерство на локалното самоуправление на Република Македония като народен партниращ орган по Програмата за трансгранично съдействие България – Македония. В празника се включиха училищен тимове по баскетбол и волейбол от общините Петрич и Струмица. Официални посетители на събитието бяха министърът на локалното самоуправление на Македония Сухейл Фазлиу, посланикът на Р Македония в България Мариян Гьорчев, генералният секретар на министерството на локалното самоуправление на Р Македония Кирил Парталов, кметът на община Струмица Костадин Костадинов и регионалният шеф на област Благоевград Бисер Михайлов. Също през днешния ден заместник-министър Деница Николова и министър Фазлиу видяха ремонтните действия на пътя Първомай - Старчево, който се рехабилитира по нова технология, създаваща постоянна циментова основа и по-голяма резистентност. Правят се нови 19 тръбни водостоци, почистват се и запълват банкетите, ще се изградят и отводнителни канали. Това е най-мащабният ремонт на третокласния републикански път от 40 години насам.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР