Петрич. Ново отделение по клетъчна терапия бе открито в МБАЛ

...
Петрич. Ново отделение по клетъчна терапия бе открито в МБАЛ
Коментари Харесай

Ново отделение по клетъчна терапия бе открито в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, филиал град Петрич

Петрич. Ново поделение по клетъчна терапия бе намерено в МБАЛ „ Югозападна болница “ ООД, филиал град Петрич. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Руските медици доктор Олга Демидова и доктор Александър Зубко от Национален медицински проучвателен център по сърдечно-съдова хирургия „ Бакуев “,град Москва ще останат няколко дни в Петрич за работа и с първите пациенти в отделението по клетъчна терапия.

„ Това е сериозна облага за болничното заведение и нова опция за развиване в областта на опазването на здравето. С лекуването в отделението по клетъчна терапия ще се икономисва време по пътувания и разноски на пациентите. Ще продължим с вложенията за нова база и привличане на млади фрагменти за работа тук “, разяснява кметът на общината Димитър Бръчков.

Шест месеца е траяла подготовката на отделението, което първоначално ще приема пациенти за лекуване на сърдечно-съдови болести и болести на артериите на долните крака, посочи шефът на болничното заведение доктор Илия Тонев и добави, че през идващите дни ще бъдат осъществени първите процедури на пациенти.

„ Така нашата болница ще бъде един от първите центрове, подготвили база и обучили експерти за осъществяване на подобен вид лекуване “, заключи доктор Тонев. Благодарност към община Петрич за финансовата и логистична поддръжка изрази още шефът на МБАЛ „ Югозападна болница “ ООД.

Руските медици разясниха, че клетъчната терапия е актуален способ в помощ на пациенти със съществени болести, когато не може да се помогне с хирургично лекуване или обичайни лечения и води до действително възстановяване на клиничните индикатори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР