Петрич. Местността Рупите обединява в себе си енергиите на природата

...
Петрич. Местността Рупите обединява в себе си енергиите на природата
Коментари Харесай

Методи Бисерков, Община Петрич: Местността Рупите обединява в себе си енергиите на природата и силата на баба Ванга, както и величието на античния град „Хераклея Синтика“

Петрич. Местността Рупите сплотява в себе си силите на природата и силата на баба Ванга, както и величието на античния град „ Хераклея Синтика “. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Методи Бисерков, шеф на отдел „ Образование и просвета ” в Община Петрич. Той уточни, че в региона на Рупите е ситуиран и комплексът на баба Ванга. Според него естествените дадености там са невероятни, поради минералните извори, вулканичните скали и растителността. Бисерков означи, че доста малко хора знаят, че тази околност е предпазена и е част от мрежата „ Натура 2000 “, както и я населяват редки ендемитни типове, най-много влечуги, могат да видени единствено там.
„ Тази околност е обвързвана с времето на елинизма, времето на римската ера и Ранното Средновековие около античния град „ Хераклея Синтика “ и, надлежно - с един от другите знаци на Петрич – баба Ванга и нейния храмов комплекс, построен през 1994 година в чест на Света Петка. Къщата-музей на баба Ванга, която се намира в града, е мястото, където тя е живяла от 1947 година до гибелта си през 1996 година. Това е къщата, в която тя е приемала десетки хиляди хора с техните болки, премеждия и разнообразни ориси. Баба Ванга е задоволително известна, неслучайно част от българското свещеничество към днешна дата желае да бъде канонизирана за светица “, добави той. Методи Бисерков съобщи, че баба Ванга е един заслужен правоприемник на Преподобна Стойна.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР