Петрич. Град Петрич ще се свързва с всички села от

...
Петрич. Град Петрич ще се свързва с всички села от
Коментари Харесай

Благоевград: За над 4 млн. лв. по проект ще се асфалтират пътища в община Петрич

Петрич. Град Петрич ще се свързва с всички села от регион Подгорие с нов, доста по–кратък маршрут, откакто беше предпазен план за асфалтиране на остарелия път сред града и село Беласица, откъдето ще се прави и връзката с основния път за Подгорието. Това оповестиха от пресцентъра на Община Петрич . Проектът на Общината е по Оперативна програма „ Развитие на селските региони ” на обща стойност 4 420 534 лева Проектното предложение включва цялостна рехабилитация, включително полагане на нова асфалтова настилка на четири основни сектора от общинската пътна мрежа и всичко обвързвано с прилежащата пътна инфраструктура. Това са: пътят Петрич – Беласица; пътят от черквата „ Св.Петка ” до разклона за село Беласица; пътят Скрът-Габрене; пътят Габрене-Златарево; пътят от с. Гега до отклонението за Чурилово. Това са общо към 10 км. общинска пътна мрежа. Пътят от град Петрич до село Беласица в никакъв случай не е бил асфалтиран. Той стартира от кв. „ Бухото ” и излиза под отбивката за с. Беласица, при основния път за Подгорието. Общата дължина на трасето е близо 4 км., габаритите на пътя ще са сред 3 м. и 6 м. За да се избегне нуждата от отчуждителни процедури, пътят е планиран по този начин, че тук-там има и стеснени сектори.
„ Според плана за Общ организационен проект на община Петрич към този път е планувано жилищно строителство на избрана височина. Освен това вършим действия някогашният стрелбищен комплекс, в този момент държавна благосъстоятелност, да бъде добит от Община Петрич и в този регион да се заложи още, както жилищно, по този начин и индустриално строителство ”, изясни кметът Димитър Бръчков. Той подсети, че в нито една друга посока гр. Петрич не може да се разраства като жилищно строителство и поради това планът за пътя до село Беласица е изключително значим. „ Градът е презастроен и това е нова опция ”, уточни кметът.
За другите три пътни прави по плана - Скрът-Габрене, Габрене-Златарево и с.Гега до отклонението за Чурилово, където има единствено черен път, също е планувано изцяло асфалтиране. За село Гега е заложено и разширение на урбанизираната територия по Общ устройствен план, защото има декларирани капиталови планове в региона на туризма. В този регион е и чуриловският манастир „ Св. Георги ”, който е измежду посещаваните туристически обекти. „ Като цяло с реализирането на този план решаваме съществени проблеми с пътната инфраструктура. Избрани са тези прави, тъй като дават отговор на изискванията по програмата ”, заключи кметът Димитър Бръчков. Днес са оповестени и публичните поръчки за авторски контрол, строителен контрол, ръководство и СМР по плана на Оперативна програма „ Развитие на селските региони ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР