Петра Влъхова спечели и втория слалом при жените този уикенд

...
Петра Влъхова спечели и втория слалом при жените този уикенд
Коментари Харесай

Дубъл за невероятната Петра Влъхова в Леви

Петра Влъхова завоюва и втория слалом при дамите този уикенд във финландския зимен център Леви, годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Словачката затвърди превъзходството си в дисциплината през тази година с общо време от двата манша 1:49.05 минути.

Влъхова завоюва през вчерашния ден първия слалом за сезона, а в днешния втори старт в тази дисциплинираност още веднъж бе над всички и записа пета поредна победа в слалом за Световната купа, три от предишния сезон и две от сегашния.

Втора остана Мишел Гизин на 0,31 секунди след победителката. Швейцарката бе най-бърза в първия манш, само че не съумя да задържи задатъка си и финишира втора в крайното нареждане. Австрийката Катарина Линсбергер се качи на подиума за втори следващ ден. След третото място през вчерашния ден, през днешния ден тя се класира на същата позиция с закъснение от 0,50 секунди след Влъхова.

5 slaloms in 2020 5 victories of
— FIS Alpine (@fisalpine)
Американката Микаела Шифрин, която през вчерашния ден бе втора в първия си старт от 300 дни, през днешния ден остана пета на 0,93 секунди след победителката. Трикратната носителка на Световната купа сподели, че още не е достигнала топформа, откакто за последно се бе състезавала при започване на годината на стартовете в Банско.

Влъхова усили задатъка си на върха в генералното класиране за Световната купа. Словачката е водач с 260 точки, следвана от Мишел Гизин със 175, Михаела Шифрин 125 и други
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР