Петра Влъхова даде най-доброто време в първия манш на валидния

...
Петра Влъхова даде най-доброто време в първия манш на валидния
Коментари Харесай

Влъхова взе аванс пред Шифрин след първия манш във Флахау

Петра Влъхова даде най-хубавото време в първия манш на годния за Световната купа по ски-алпийски дисциплини нощен слалом във Флахау (Австрия). Словачаката се възползва оптимално от обстоятелството, че нейният треньор Мауро Пини бе редил трасето в първото втурване по „ Херман Майер “ и оглави класирането. Олимпийската шампионка в дисциплината от Пекин 2022 към момента няма победа от началото на сезона.

Влъхова финишира за 55.90 секунди и поведе с 0.17 на Микаела Шифрин преди втория манш по-късно през днешния ден. Днес американката може да запише своята 83-та победа в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, с което да излезе еднолично отпред в класацията за най-вече победи при дамите. В момента тя споделя първата позиция със своята сънародничка Линдзи Вон, като двете имат по 82 триумфа.

На изненадваща трета позиция се класира хърватката Зринка Лютич, която приключи на единствено 0.58 секунди от Влъхова, макар че се спусна със 17-ти стартов номер. Последна на под секунда от лидерката приключи германката Лена Дюр, която изостана с 0.96 от Влъхова след неточност при започване на последния бранш, която ѝ коства повече от секунда по отношение на словачката.

Вторият манш на седмия за сезона в Световната купа при дамите слалом започва в 21:45 часа българско време. Състезателката с най-заден стартов номер, която се класира за него е американката Нина О`Брайън, която с 44-ти номер даде 20-то време, изоставайки с 2.95 секунди от първото място. Топ 30 затвори спусналата се с 41-ви номер американка Лила Лапаня, чийто пасив от Влъхова е 3.74 секунди. 

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР