Петра Квитова започна участието си на тазгодишния Ролан Гарос с

...
Петра Квитова започна участието си на тазгодишния Ролан Гарос с
Коментари Харесай

Квитова стартира с победа над французойка на Ролан Гарос

Петра Квитова стартира присъединяване си на тазгодишния Ролан Гарос с победа в два сета (6-3; 7-5) против представителката на домакините Осеан Доден. Чехкинята изпита усложнения във втория сет, само че все пак резервира контрола върху мача и не позволи изненада против 118-тата в света.

Мачът стартира по допустимо най-хубавия метод за Квитова, която поведе с гейм на нула, само че Доден съумя да възвърне равенството. Чехкинята съумя да поведе още два пъти, само че Доден не ѝ разреши да стигне до пробив и успяваше да изравни, довеждайки резултата до 3-3.

Квитова реализира поврат и поведе в резултата след гейм на нула, след което усили преднината си като осъществя втората си точка за пробив в осмия гейм. Двукратната шампионка на Уимбълдън продължи да играе мощно, като в идващия гейм даде единствено точка на съперничката си и завърши сета още с първата си опция.

Квитова завоюва четвърти следващ гейм в мача и излезе напред във втория сет, само че Додин реализира поврат и поведе с 2-1, като по този метод взе самодейността в сета. Квитова обаче не позволяваше на съперничката си да усили своята преднина на повече от един гейм. Малко по-късно двете си размениха по един гейм на нула, довеждайки резултата до 4-4. Додин още веднъж излезе напред, откакто Квитова пропусна точка за пробив в деветия гейм, само че по-късно чехкинята записа нов гейм на нула и по този начин се стигна до ново тъждество при 5-5.

В идващите два гейма опитът и класата на Квитова си проличаха. Тя първо поведе с 6-5, реализирайки втората си точка за пробив, а в идващия гейм бе съвсем безгрешна, като имаше потребност от единствено един мачпойнт, с цел да узакони триумфа си.

Във втори кръг Квитова ще се изправи против победителката от мача сред Альона Болсова и Жасмин Паолини.

Near flawless tennis from to open her 2020.

Highlights
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР