Петра Квитова се наслаждава на добри последни няколко седмици, след

...
Петра Квитова се наслаждава на добри последни няколко седмици, след
Коментари Харесай

Трудно начало, но отличен финал: Квитова оцеля срещу квалификантка и е 1/4-финалистка в Маями

Петра Квитова се любува на положителни последни няколко седмици, откакто не се представяше чак толкоз безапелационно при започване на годината. По време на шампионата в Индиан Уелс обаче шампионката от Уимбълдън доближи до четвъртфиналната фаза, а в този момент това тя стори и на втория следващ Мастърс на американска територия - този в Маями. Квитова реализира две безапелационни победи, против младата си сънародничка Линда Носкаова и против Донна Векич, а идващото й препядствие се споделяше Варвара Грачева. Рускинята, която започва присъединяване си от пресявките, а по-късно отстрани Онс Жабер, към момента не бе губила сет в конкуренцията, и макар че сподели, че успеха против международната номер 5 не е била плод на случайността, по-големият опит на Квитова се оказа решителен, с цел да може в последна сметка тя да излезе като победител от конфликта им - 7:5 7:6(5).

С повече брак в отиграванията си стартира поставената под номер 15, което даде опция на Грачева първа да поеме водачеството в сета. Въпреки съмненията обаче, от които бе обзета, опитната чехкиня не разреши да бъде пробита и отрази разкрилите се пред нейната съперничка четири шанса за брейк. Равенството в геймовете продължи да господства, а с всеки минал гейм изглеждаше като че ли международната номер 12 последователно намира правилния темп. Бившата втора ракета на света завоюва осем следващи точки на лично подаване, преди в самия край да се озове в удобна позиция, изработвайки си две точки за пробив. Първата от тях бе отразена, само че втория опит бе материализиран и след това Квитова се отдръпна с задатък в общия резултат въпреки още веднъж да ѝ се наложи да се оправи с заплахата от това да съобщи сервиса си.

Въпреки неприятния свършек на дебютния сет, 54-тата в света не наведе глава нито за момент, даже в противен случай. Грачева започва решително, което в композиция с неточности от страна на левичарката, направи аванса си 3:0 единствено за няколко минути. Ситуацията за по-високоранкираната от двете пък напълно не се подобряваше, като тя бе изправена пред това да изостане още повече в резултата. Чешката състезателка обаче резервира централизация и суъмя да стабилизира представянето си, а както се случи и в откриващата част, двукратната шампионка от Шлема откри път назад в срещата, заличавайки пасива си - 5:5. До края двете взеха оставащите си подавания, което означавае, че ще следим тайбрек. Той стартира мечтано за фаворитката, която записа против името си пет от първите шест точки. Последва нов спад от нейна страна, от което Грачева се възползва, с цел да изравни до 5:5 и оптимално да усили интригата, само че опитът на 33-годишната чехкиня си сподели думата в решаващите моменти, изпращайки я измежду осемте най-хубави в шампионата.

Beware, Petra is on the CHARGE
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР