Петра Квитова и Наоми Осака си осигуриха участие във финала

...
Петра Квитова и Наоми Осака си осигуриха участие във финала
Коментари Харесай

Квитова и Осака в битка за трофея на Откритото първенство на Австралия

Петра Квитова и Наоми Осака си осигуриха присъединяване във финала на тазгодишното издание на Australian Open. Те ще излязат на " Род Лейвър Арина " на 26 януари в 10:30 ч. българско време.
 Драма в Мелбърн, четири мачбола не стигнаха на Серина Уилямс против Каролина Плишкова  Блестяща Квитова на 1/2-финал в Мелбърн
Чехкинята доближи до последния мач, откакто в полуфиналите по-рано през днешния ден в профил американката Даниел Колинс с резултат 7:6, 6:0. В средата на първия сет двете тенисистки си размениха по един бърз пробив, след което закономерно се стигна до тайбрек. В него Квитова два пъти взе подаването на съперничката си и се стигна до 5:1 точки, а три разигравания по-късно крайният резултат в тайбрека явен - 7:2 за Квитова.

Това като че ли разколеба американката, която влезе в спор с рефера на стола Карлос Рамос. Това още повече наруши ритъма ѝ на игра и тя по този начин и не съумя да вземе гейм до края на срещата.

В другия полуфинал Наоми Осака се наложи над Каролина Плишкова с 6:2, 4:6, 6:4. Японката записа невероятните 56 уинъра и удължи серията си от следващи победи след извоюван първи сет до 59. Първият сет мина напълно под диктовката на Осака, която реализира два пробива, печелейки с 6:2.

Във втория играта на Плишкова се стабилизира и въпреки да бе пробита още в първия гейм, тя съумя да навакса пасива и на собствен ред да изравни сетовете.

Решителният трети сет стартира с гейм за чехкинята, а във втория тя бе близо да пробие сервиза на Осака, само че и трите опита бяха несполучливи. За сметка на това още в идващия гейм Наоми стигна до пробив на нула, с което се приближи до успеха. Ключов бе гейм номер 8, в който японката трябваше да избавя точка за пробив. За нейно благополучие Плишкова за следващ път не съумя да върне пробива. Сервирайки за мача Осака позволи да се стигне до 30:30, само че хладнокръвието ѝ донесе мачбол, който тя осъществя посредством директна точка от сервиз.

Финалът сред Петра Квитова и Наоми Осака ще дефинира и новата лидерка в женската класация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР