Петото издание на Лятна академия за деца и ученици“ към

...
Петото издание на Лятна академия за деца и ученици“ към
Коментари Харесай

„От сърце за дете” очаква нови съмишленици

Петото издание на „ Лятна академия за деца и възпитаници “ към НХА – филиал Бургасдаде опция на най-малките гении да развият кеативността и креативния си капацитет. Досегът с изкуството, предизвика децата да дадат и своя принос къмблаготворителността. Исъс свои творби да се включат към благодорна идея в поддръжка на децата в потребност. Инициативата се назовава „ От сърце, от дете за дете ” и чака нови съидейници.

„ Лятна академия за деца и възпитаници “ към НХА Бургас дава опция на децата да творят под управлението на студенти и преподаватели в партньорство с изявени художници. Те минават през целия набор на изкуството- академично изобразяване, живопис, комикс, афиш, графика, статуя, илюстрация, мода и за първи път граничарство.

Инициативата се осъществя с поддръжката на Община Бургас.

Занятията се организират всеки ден от 9:00 до 17:00 часа.Най-малките академициучастват в пъстри завършения посредством разнообразни креативен занимания в ателиетата на Филиала на НХА в Бургас, в Морската градина, в Графичната база, на територията на Културен център " Морско казино ", в библиотеката и музеите на Бургас.

През 2023 година креативната стратегия на детската лятна академия е отдадена на 100-годишнината от рождението на епохалния български илюстратор Любен Зидаров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР