Пето момче от общо 12, които са заклещени в пещера

...
Пето момче от общо 12, които са заклещени в пещера
Коментари Харесай

Върви на добре! Спесените от адската пещера в Тайланд вече искат храна, но родителите още не могат се видят с тях

Пето момче от общо 12, които са заклещени в пещера в северната част на Тайланд, е избавено от водолази. Това оповестява кореспондентът на „ Скай Нюз “ от мястото на събитието.

За изваждането на детето са разказали очевидци. От входа на пещерата е потеглила кола за спешна помощ с включени сирени. Най-вероятно то е откарано в болничното заведение в Чанг Рай, където бяха заведени първите четири деца от злощастния футболен тим.

Извънредна развръзка на драмата с децата, заклещени от седмици в пещера в Тайланд (СНИМКИ/ВИДЕО)

Вчера, след началото на избавителната акция, бяха извадени 4 от общо 12 деца, бедстващи подземен дружно с техните треньор по футбол. Според информацията досега, те още не са се срещнали с роднините си, които не са осведомени кои тъкмо от децата към този момент са над земята. По думите на ръководителя на избавителната акция, четирите деца са в „ положително здраве “.

Той обаче добави, че водолазите и военните, ангажирани в интервенцията, се тормозят от времето. Ако завали, равнището на водата в пещерата може да се вдигне рисково и да попречи на дейностите на екипа.

Илон Мъск сподели подводницата, с която ще избавя бедстващите тайландски футболистчета (ВИДЕО)

По разкази на очевидци, един човек, евентуално от спасителите – е бил изкаран на носилка от пещерата и качен в кола за спешна помощ. Входът е обграден от военни, а служители на реда пазят пътищата към пещерата и към болничното заведение.

Междувременно стана ясно, че четирите извадени момчета са „ добре и щастливи “. „ Тази заран те се оплакали, че са гладни, и поискали ориз с босилек “, описа ръководителят на акцията.

Засега, обаче, няма да бъде позволен физически контакт с родителите им до момента в който не премине риска от зараза. Възможно е те да успят да се видят „ през стъкло “.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР