Петнайсет полета от и до Испания бяха анулирани, а 175

...
Петнайсет полета от и до Испания бяха анулирани, а 175
Коментари Харесай

Близо 200 анулирани и забавени полета в Испания днес


Петнайсет полета от и до Испания бяха анулирани, а 175 - забавени, през днешния ден поради стачката на кабинния екипаж на две нискотарифни самолетни компании - ирландската " Райънеър " (Ryanair) и английската " Изиджет " (EasyJet) - в разгара на туристическия сезон, съобщи Франс прес, като се базира на синдикатите в сектора.

Засегнати бяха общо 190 полета. 10 полета на " Райънеър " бяха анулирани, а 123 - арестувани. При " Изиджет " надлежно бяха анулирани пет и забавени 52 полета.

Испанският профсъюз на чиновниците на " Райънеър " в това време реши стачката им да продължи още 12 дни. Протестните дейности ще бъдат разпределени в три четиридневни интервала - от 12 до 15 юли, от 18 до 21 юли и от 25 до 28 юли. Ще бъдат наранени 10-те летища в Испания, до и от които извършва полети " Райънеър ".

" След шест дни на протестни дейности и поради нежеланието на компанията да се вслуша в личния състав си, и защото тя избира да остави хиляди пасажери на земята, вместо да седне да договаря за договорка според испанското законодателство, ние бяхме принудени да призовем за нови дни на протестни дейности “, сподели говорителката на Работническия синдикален съюз (USO) Лидия Арасанс.

Стачката в " Райънеър " с претенции за по-добри условия на труд за 1900-те чиновници на кабинния екипаж на въздушния транспортьор в Испания стартира на 24 юни. Досега тя обхвана два тридневни интервала.

Близо 450 стюарди и стюардеси на " Изиджет " в Испания бяха призовани да стачкуват от през вчерашния ден до на следващия ден в това число с претенции за равни условия на труд със своите сътрудници от други самолетни компании. Протестните им дейности ще продължат още два тридневни интервала - 15-17 юли и 29-31 юли. 

От началото на стачката на кабинния екипаж на " Райънеър " в Испания бяха анулирани над 200 и забавени близо 1000 полета, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР