Петнадесет души бяха ранени, включително поне един сериозно, при две

...
Петнадесет души бяха ранени, включително поне един сериозно, при две
Коментари Харесай

Най-малко 15 са ранени в две влакови катастрофи в Швейцария

Петнадесет души бяха ранени , в това число най-малко един съществено, при две обособени дерайлирания на влакове, станали в бърза поредност в петък при плевел вятър в Северозападна Швейцария, оповестиха от полицията.

Инцидентите по районни пътнически железопътни линии са станали на към 30 км един от различен, северно от швейцарската столица Берн.

При първия случай са ранени трима души, в това число машинистът, а при втория - 12 души, като наоколо е записана скорост напразно от 136 километра в час .

Първият случай е станал в крайезерното село Лушерц към 16:30 ч. (1430 GMT), оповестиха от полицията. Във влака са се намирали 16 души.

" Докато духаше мощен вятър... предният вагон на влака се прекатурна вдясно от релсите, плъзна се надолу по дребен насип в продължение на няколко метра и най-после спря ", се споделя в изказване на кантоналната полиция в Берн.

" Трима души, в това число и машинистът на преобърналия се локомотив, бяха ранени, лекувани от четири екипа на Бърза помощ и откарани в болница. "

Предният вагон на двувагонния трен се е виждал да лежи на дясната си страна отвън
Всичко за Вашата сватба
еднорелсовия път, на тревната граница сред пътя, който минава около железопътната линия, и разорана равнища.

На мястото на случая са пристигнали служащи с оранжево работно облекло, които са сложили стълба до вагона, с цел да могат да доближат до обърнатата лява страна. Пожарникари помогнаха за изваждането на хората .

Задната част на вагона се търкаляла няколко метра, преди да спре.

Повредена е електрическа стойка, която е извадена от строя.

" Започнало е следствие за определяне на събитията и аргументите за произшествието ", обявиха от полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg