Петнадесет души бяха арестувани, а имуществото на пет компании иззето

...
Петнадесет души бяха арестувани, а имуществото на пет компании иззето
Коментари Харесай

В Италия бе разбита мафиотска мрежа за рециклиране на замърсена пластмаса

Петнадесет души бяха задържани, а имуществото на пет компании конфискувано в Сицилия при интервенция по разтрошаване на мафиотска мрежа за преработване на найлонови покрития за селскостопански оранжерии, инфектирани с пестициди. Това заяви през вчерашния ден италианската полиция, представена от " Франс прес ".

Разследването, направено от антимафиотската прокуратура в Катания, обгръща дълъг лист от хипотетични дейности, осъществени с " мафиотска методология ", с цел да се монополизира съответен пазар. Става дума за изнудване, противозаконна конкуренция, съпроводена със закани, нанасяне на телесни провали, владеене и носене на огнестрелно оръжие, вреди, породени от пожар и трафик с боклуци.

Разследването е почнало през 2014 година, откакто в Рим са били иззети обувки, направени от нездравословни материали, се прецизира в официално съобщение на италианската държавна полиция.

Тогава служителите на реда заподозрели, че може да работи мрежа за трафик на пластмасови боклуци, закупени от компании за събиране и предпазване на боклуци в сицилианските провинции Рагуза и Катания. Впоследствие ги изнасяли за Китай за производството на обувки, а след това ги прибирали на пазара в Италия.

Полицията проверява събирането на найлонови покрития за селскостопански оранжерии, нечисти с токсични артикули като тор и пестициди.

Разследващите откриват, че на върха на пирамидата е Клаудио Карбонаро, мафиотски началник, който е виновен за над 60 убийства през 80-те и 90-те години на предишния век. Бившият разкаял се мафиот, приел да сътрудничи на полицията, координирал активността от 2013 година от сицилианския град Витория. Той сключил съглашение за шерване на пазара с различен мафиотски клан.

Петима от задържаните в сряда са обвинени също така, че са се отървали от огромни количества тиня, съдържаща тор и пестициди. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР