Петкратният световен шампион Бразилия спечели минимално с 1:0 при визитата

...
Петкратният световен шампион Бразилия спечели минимално с 1:0 при визитата
Коментари Харесай

Бразилия взе частичен реванш срещу Германия

Петкратният международен първенец Бразилия завоюва минимално с 1:0 при визитата си на настоящия отличник на планетата Германия в контрола, която се игра на „ Олимпиащадион” в Берлин. Така „ кариоките” сложиха завършек на серията от 22 мача без загуба на германците в публични срещи – 16 победи и 6 равенства.

Двата отбора не бяха мерили сили от полуфинала на Мондиал 2014, когато Бундестимът шокира "Селесао " с историческото 7:1 и се класира за финала, а по-късно завоюва и купата, напомня "Блиц ".

Германците бяха без Томас Мюлер, Месут Йозил и Емре Джан, а Матс Хумелс и Сами Кедира останаха запаси в този мач. Извън състава на бразилците бе огромната звезда Неймар, който се възвръща след претърпяна интервенция на десния крайник.

В началните минути домакините бяха по-активни и владееха повече топката, само че бразилците първи можеха да стигнат до гол при първата си по-сериозна офанзива. Филипе Коутиньо обаче не откри собствен съотборник в наказателното поле. Съперниците се опитваха да се изненадат с остри центрирания, само че без триумф.

В 37-ата минута нападателят на Манчестър Сити Габриеш Жезус засече с глава центриране на Вилиан и прати топката в ръцете на вратаря Кевин Трап, който не реагира както би трябвало и кълбото мина голлинията.

След почивката в 55-ата минута Рюдигер се хвърли и с тялото си блокира удар на Вилиан. След това Паулиньо не съумя да преодолее Трап от дребен ъгъл.

Играчите на Льов продължиха да имат преимущество във владеенето на топката, само че рядко създаваха рискове пред вратата на Алисон. В 72-ата минута влезлият като запаса Сандро Вагнер имаше късмет, само че го пропусна. В 81-ата минута и Ларс Щиндъл не откри очертанията на вратата.

Така Бразилия съумя, въпреки и отчасти, да си върне за унизителната домакинска загуба от Германия на полуфиналите на международното състезание през 2014 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР