Петкратният шампион Новак Джокович трябваше доста да се потруди за

...
Петкратният шампион Новак Джокович трябваше доста да се потруди за
Коментари Харесай

Джокович се класира за полуфиналите в Рим

Петкратният първенец Новак Джокович трябваше много да се потруди за триумф против поставения под номер 8 Феликс Оже-Алиасим (Канада) - 7:5, 7:6 (1), с цел да се класира на полуфиналите на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Рим, който е с награден фонд 6 милиона евро.

С достигането до тази фаза от надпреварата сърбинът също по този начин резервира своето първо място в международната класация, където можеше да бъде преместен от руснака Даниил Медведев за повторно тази година.

Джокович поведе с пробив за 5:3 в първия сет, само че Оже-Алиасим незабавно го върна и изравни за 5:5. Канадецът подаваше за влизане в тайбрек, само че изостана с 0:40 и макар че избави един сетбол, вторият бе осъществен от Джокович.
 Ани Вангелова се класира за финала на двойки в Египет
Ани Вангелова се класира за финала на двойки в Египет

Вангелова и Нома Ноа Акугуе победиха четвъртите в схемата Владена Бокова и Ася Колобмо

Втората част бе надалеч по-драматична. Оже-Алиасим губеше с 2:5, само че върна пробива и стигна до 5:5, а по-късно двамата си размениха по още един гейм. В тайбрека Новак бе повече от безапелационен и го затвори на 1.

Следващият противник на Джокович е Каспер Рууд (Норвегия). Петият подложен в схемата на шампионата продължи положителната си форма на клей, откакто стигна до сложна победа със 7:6 (7) и 7:5 против Денис Шаповалов (Канада).

" Феликс има смъртоносния сервис, почтено... Не ми беше по никакъв начин елементарно да се оправя с това. Той също е мощен в разиграванията и се движи се добре. Той е доста приключен състезател.

Имах сет преднина и при 5:2 във втория, подавах за мача, а той съумя да се съвземе, което сътвори невероятна атмосфера ", съобщи Джокович.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР