Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер се класира за

...
Петкратният шампион на US Open Роджър Федерер се класира за
Коментари Харесай

Отново трудно начало, но победа за Федерер в мач №100 на US Open

Петкратният първенец на US Open Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк. 38-годишният швейцарец, още веднъж както и в дуела си от първия кръг с индиеца Сумит Нагал, не стартира добре и загуби първия сет, само че по-късно релативно елементарно се оправи със съпротивата на Дамир Джумхур и надделя босненеца с 3:6, 6:2, 6:3, 6:4. За носителя на рекордните 20 трофеи от " Големия шлем " това бе мач №100 на US Open, а в идната фаза Маестрото от Базел ще премери сили с британеца Даниел Еванс или №25 в схемата Люка Пуй (Франция).

Мачът през днешния ден се под покрива на централния корт " Артър Аш Стейдиъм ", защото в Ню Йорк продължава да вали дъжд. На нито един корт като се изключи двата най-големи не се играе тенис от началото на третия ден на US Open. Двубоят стартира кошмарно за Федерер, който допусан цели два следващи пробива и надлежно губеше с 0:4 в първия сет. Швейцарецът върна единия пробив, само че не и другия, което разреши на Джумхур да затвори първата част с 6:3.

Във втория сет нещата започнаха да получават много по-очакван тип и този път Федерер бе тенисистът, който рано съумя да притисне противника си. Бърз пробив на 30 във втория гейм бе вкоренен от поставения под №3 деец и швейцарецът поведе с 3:0. Федерер имаше и брейкпойнт за 4:0, само че Джумхур се измъкна, прекъсвайки серията на съперника си от три поредин гейма. Босненецът обаче не съумя да стори нищо повече до края на сета също така да вземе още един гейм.

В третата част Федерер още веднъж поведе с 3:0 и отново имаше опция за пробив в четвъртия гейм., която не съумя да осъществя. При 4:2 в седмия гейм Федерер отрази цели 3 благоприятни условия за пробив и в последна сметка се пребори за 5:2, а малко по-късно затвори сета с 6:3.

В четвъртата част пробивът за Федерер пристигна в третия гейм и разреши на швейцареца да поведе с 3:1 малко по-късно. Четвъртият гейм мина и през брейкпойнт за Джумхур, само че Федерер нямаше повече проблеми до края на сета и не позволи в допълнение усложняване на траялия 2 часа и 22 минути мач.

Федерер заби 16 аса, позволи 4 двойни неточности, като записа общо 58 уинъра и 45 непредизвикани неточности. Швейцарецът осъществя 5 от 9-те си благоприятни условия за пробив и към този момент гледа към идната фаза. Федерер към този момент има 87 победи и 13 загуби на US Open, като продължава да няма проваляне във втория кръг на шампионата в Голямата ябълка - 19-0.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР