Петкратният победител на US Open Роджър Федерер не започна по

...
Петкратният победител на US Open Роджър Федерер не започна по
Коментари Харесай

Федерер даде сет на 190-ия в света, Вавринка също се поизмъчи

Петкратният победител на US Open Роджър Федерер не стартира по най-убедителния метод присъединяване си в тазгодишното издание на конкуренцията. Бившият номер едно в света срещна усложнения против 190-ият в света индиец Сумит Нагал и загуби сет от него. В последна сметка Маестрото надви с 3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:4) против него за два часа и половина на корта.

Битката сред двамата стартира по напряко очевиден метод. Швейцарецът проби още в първото подаване на противника, само че позволи мълниеносен рибрейк. И ненадейно за всички, беше продънен още веднъж за 4:5, което разреши на индиеца да сервира за първия сет. Той се оправи със задачата и поведе с 1:0.

След това обаче Федерер бързо взе нещата в свои ръце. В идната част отвя Нагал с 6:1, макар сложното ѝ начало. Впоследствие имаше потребност от цели седем сетбола на собствен сервис, с цел да може въпреки всичко да я затвори с безапелационен резултат.

Третият сет беше надалеч по-безоблачен за Маестрото, който още веднъж направи пробив още в първия гейм, след това стигна и до още един "контролен " в средата на частта и в последна сметка затвори всичко при 6:2 в своя изгода без доста главоболия.

В решителната четвърта част още веднъж Федерер проби в първия гейм, само че изпусна задатъка си от пробив при 2:2. Швейцарецът обаче сподели класата си и поведе с брейк стремително за 3:2, задържа преднината си до края, когато сервира за мача.

Там се стигна до 0:40, Нагал пропиля цели четири сетбола, само че в последна сметка някогашният номер едно осъществя още първия си мачбол и се поздрави с триумфа в мача, който се оказа изненадващо сложен за него. Във втория кръг той ще се изправи против босненеца Дамир Джумхур.

Трудна задача против привидно елементарен противник имаше и другият прославен швейцарец - Стан Вавринка. Той също не беше изключително безапелационен против състезател отвън Топ 100. Победителят в Ню Йорк от 2016 година обаче се оправи със 137-ия в света Яник Синер с 3:1 сета (6:3, 7:6, 4:6, 6:3) за близо три часа на корта и също продължава във втория кръг.

Там ще се изправи против французина Жереми Шарди, надвил в петсетова драма над Хуберт Хуркач. Полякът завоюва първата си АТР-титла единствено преди няколко дни, триумфирайки в Уинстън-Салем, само че в този момент не съумя да преодолее първия кръг на Флашинг Медоус.

Най-високопоставената жертва в първия ден на първия кръг се оказа Фабио Фонини. 11-ият в света италианец не съумя да се оправи с мощните сервиси на Райли Опелка и склони глава след 3:6, 4:6, 7:6, 3:6, с цел да не може да преодолее старта на конкуренцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР