Петкратният олимпийски шампион Мартен Фукрад ще участва в последните два

...
Петкратният олимпийски шампион Мартен Фукрад ще участва в последните два
Коментари Харесай

Фуркад пак грабна Световната купа и вече мисли за догодина

Петкратният олимпийски първенец Мартен Фукрад ще взе участие в последните два старта от сезона в Тюмен, само че към този момент мисли за проектите си през идващите две години, откакто през вчерашния ден завоюва Световната купа по биатлон за седма поредна година.

Големият бистър глобус беше завоюван от французина след успеха му в спринта през вчерашния ден, само че имаше известно комплициране и това не беше оповестено незабавно поради комплицираната система за събиране на точки, която разрешава двата най-слаби резултата за сезона да отпадат за крайното класиране.

Победата на Фуркад в спринта значи, че той не може да бъде доближат от норвежеца Йоханес Тингес Бьо в оставащите два старта. В генералното класиране Фуркад има актив от 1056 точки и води с 82 пред Бьо.

Мартен Фуркад е първият в историята, който печели седем Световни трофеи и има една повече от именития норвежец Оле Ейнар Бьорндален. Французинът завоюва дребната международна купа в спринта, а до края на сезона може да завоюва всичките дребни кристални глобуси, които да прибави към рекордните в кариерата си 22 купи по биатлон.

"Наистина съм задоволен от успеха си през днешния ден. Психически беше предизвикателство за мен през всичките тези дни да се боря с Йоханес за Световната купа ", съобщи Фуркад след спринта.

До края на сезона при мъжете остават още два старта - гонене на 12.5 км в събота и всеобщ старт на 15 км в неделя.

29-годишният Фуркад опроверга спекулациите, че ще приключи кариерата си.

"В момента съм съсредоточен да завърша този сезон. След това ще продължа да се състезавам до международното състезание в Антхолц през 2020 година. След това обаче не знам дали ще имам задоволително мотивация да продължа да бъда най-хубавият биатлонист в света. Знам, че няма да продължа толкоз дълго, колкото Оле Ейнар, който към момента се състезава на 44-годишна възраст ", добави Мартен Фуркад. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР