Петкратният европейски шампион Барселона продължава без грешка в Шампионската лига.В

...
Петкратният европейски шампион Барселона продължава без грешка в Шампионската лига.В
Коментари Харесай

Барселона продължава без грешка в Шампионската лига

Петкратният европейски първенец Барселона продължава без неточност в Шампионската лига.

В среща от третия кръг на група " Н " каталунците надиграха вкъщи украинския Шахтьор Донецк с 2:1.

Шампионите на Испания имаха цялостно предимство през първото полувреме, когато вкараха и двата си гола. Те бяха дело на Феран Торес в 28-мата минута и " играча на мача " Фермин Лопес в 36-ата.

При първия гол на Торес 20-годишният Фермин Лопес се измъкна зад отбраната на Шахтьор и с удар с левия крайник откри страничната греда. Топката попадна у Феран, който с удар от воле не сбърка за 1:0.

Осем минути по-късно Фермин вкара извънредно зрелищен гол, при който с удар с десния крайник откри сглобката на врата, преди тя да се озове в мрежата.

През втората част Барселона продължи да нападна и на четири пъти голове на каталунците бяха отменяни поради засада. Фермин пък един път уцели и гредата, само че обратно на всякаква логичност Шахтьор бе тимът, който завоюва вторите 45 минути, предава Българска телеграфна агенция. 

В 62-рата минута Георгий Судаков се разписа при една бърза контраофанзива, а в самия завършек на срещата украинският представител можеше да стигне и до точка, само че Тарас Степаненко остана на сантиметри от гола.

След три изиграни кръга Барселона е съвсем сигурен участник в осминафиналите с 9 точки. Шахтьор е на трето място с 3 точки.

В група " Е " Фейенорд излезе отпред след победа с 3:1 над гостуващия Лацио.

На " Де Кайп " в Ротердам домакините имаха надзор над мача през първите 80 минути и можеха да вкарат доста повече от осъществените от тях три гола. Сантяго Хименес даде задатък на нидерландския отбор в 31-вата минута, откакто няколко минути по-рано негово попадение бе анулирано поради засада.

Точно преди почивката Рамис Зеруки овенча положителната игра на домакините с второ попадение, пристигнало след хубав шут от дъгата на наказателното поле.

Четвърт час преди края Хименес повиши на 3:0, а Лацио стигна до почетния си гол в 83-тата минута посредством Педро, който бе прецизен от дузпа.

В заключителните минути гостите от Рим пробваха да потърсят още най-малко един гол, само че отбраната на Фейенорд устоя.

В класирането Фейенорд има 6 точки, пред Атлетико Мадрид и Лацио с по 4 и Селтик без актив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР