Петков заплаши в Брюксел със засилване на влиянието на Русия,ако

...
Петков заплаши в Брюксел със засилване на влиянието на Русия,ако
Коментари Харесай

Петков плаши в Брюксел с Путин, ако не ни вземат в Шенген

Петков заплаши в Брюксел със усилване на въздействието на Русия,ако не влезем в Шенген.

„ Всякакви спънки пред укрепването на европейското единение, като да вземем за пример разширението на Шенген за България и Румъния, могат единствено да усилят политическата неустойчивост в двете страни и да засилят въздействието на Русия в тях, а и в района ”. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. Той взе участие в Брюксел в конференция на тематика „ Време за тактика: Европа 2024 – 2029 година в един геополитически свят “. Тя е проведена от на Европейски политически център, оповестиха от пресцентъра на „ Продължаваме промяната “.

„ Като европейци би трябвало да се поучим от грешките си в предишното. Европа би трябвало да се сплоти в съгласуван, обединен отговор на най-голямата стратегическа опасност за бъдещето си “, сподели още Кирил Петков.  Той уточни, че Европа може да преодолее редица идни световни компликации, в случай че бъде обединена и има общ отговор на стратегическите офанзиви от страна на Русия. Които са ориентирани към Европейския съюз (ЕС) като цяло, а не просто към обособени страни.

В подтекста на наближаващите европейски избори, тазгодишната конференция прегледа стратегическите цели на Европейски Съюз и бъдещия политически курс на съюза. Европейските водачи изследваха провокациите, пред които е изправен Европейски Съюз в този повратен миг. Както и последствията от него за икономическата сигурност и опциите за развиване.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изрази по-рано през днешния ден оптимизъм. Че към момента е допустимо да бъде признато позитивно решение за присъединението на България към Шенген до края на годината.

“Оптимист съм, само че е несериозно, в случай че в днешния ден сме очаквали да бъде взето каквото и да било решение по отношение на приемането на България в Шенген ”. Това сподели той пред български публицисти след последното за годината съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи в Брюксел.

Източник – Българска телеграфна агенция

Ощеновини четете в секция България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР