Петков за коалицията с ГЕРБ: Не е коалиция, а напротивСъпредседателят

...
Петков за коалицията с ГЕРБ: Не е коалиция, а напротивСъпредседателят
Коментари Харесай

Вечерни новини: Правителството не било коалиция; Недостъпни жилища в България

Петков за обединението с ГЕРБ: Не е коалиция, а в противен случай
Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разяснява в страницата си във Фейсбук вчерашното решение на ПП-ДБ да направи съдружно ротационно държавно управление с ГЕРБ. Опитвайки се да успокои симпатизантите на партията си, които в огромна степен я подкрепяха поради острите поръчки за унищожаване на " модела ГЕРБ ", той твърди, че новото държавно управление не би трябвало да се назовава " съдружно ".
Има заплаха жилищата в България да станат още по-недостъпни
За да са по-достъпни жилищата в България, би трябвало да има общинска и държавна жилищна политика. Тя минава през понижаване на административната тежест за строителите, по-бързо и елементарно урегулиране на нови територии към огромните градове, както и цифровизация при подаване, разглеждане и утвърждение на строителна документи. Това са част от предложенията, които Националната асоциация на строителните бизнесмени (НАСП) и с които предлагането в имотния пазар може да се усили, с цел да бъдат понижени цените на парцелите.
От занимание в бизнес: Пивоварите от Ловеч, които разпространяват туризма
Въпреки че бирата не е от най-характерните за Ловеч питиета, през 2019 година двамата другари Тодор Тодоров и Павел Павлов се потапят в света на домашното пивоварство. Така те основават своя крафт пивоварна в изоставена мелница в ловешкото село Пресяка. За име на пивоварната избират „ Мелтум “, въодушевено от най-старото познато име на Ловеч – Мелта.
Скъпо и безсмислено: Автомобилните производители са срещу екостандарта Евро 7
Новият стандарт Евро 7, който би трябвало да ограничи съвсем напълно въглеродните излъчвания, отделяни от колите, ще докара до директни нараствания на разноските за производителите на транспортни средства. Те ще са сред 4 и 10 пъти по-високи от тези, които цитира Европейската комисия, която предлага въвеждането на регламента, се споделя в известие на Европейска асоциация на производителите на коли (ACEA).
Какво „ мисли “ ChatGPT за ротационното съдружно държавно управление в България
Придобилият голяма известност чатбот ChatGPT вижда повече опасности, в сравнение с преимущества в ръководството на нациите от така наречен ротационни държавни управления. Именно сформиране на такова оповестиха двете най-големи политически сили – ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ – след близо два месеца договаряния. Това ще бъде пилотен опит в България, която до момента не е била ръководена по този начин. Идеята е да има предварително контрактувана промяна на министър-председателя по средата на държавния мандат.
135 години БДЖ: Парни локомотиви ще пътуват по 3 маршрута през юни
В първите дни на юни парни локомотиви ще пътуват по 3 специфични маршрута из страната. Атракционните пътувания се провеждат по случай 135 години от основаването на Българските държавни железници. Освен, че ще се движат по живописни направления из страната, композициите ще се задвижат от локомотиви, създадени през далечните 1935 година и 1948 година
Роден в България управител ще съживява колоса Societe Generale
Славомир Крупа има една ясна задача, когато поема във вторник Societe Generale – да преобразува третия по величина заемодател във Франция и да го трансформира в банка от най-високо равнище. 48-годишният банкер, който прекара цялата си кариера в SocGen, би трябвало да открие сложен баланс, като усъвършенства възвръщаемостта на акционерите, без да поема непотребен риск на фона на нестабилните банкови акции в целия свят в последните седмици.
Русия обмисля възбрана за експорт на бензин
Руското държавно управление обмисля възбрана за експорт на бензин, с цел да предотврати възможен дефицит на горива в страната и повишението на цените след решение за понижаване на дотациите за рафинерии. Това разкриват държавни източници и такива от промишлеността пред Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР