Петков не съжалява за уволнението на Янев, ще превърне Варна

...
Петков не съжалява за уволнението на Янев, ще превърне Варна
Коментари Харесай

Предлагаме да ремонтираме украинска военна техника, Варна - логистичен склад за зърно

Петков не съжалява за уволнението на Янев, ще трансформира Варна в логистичен склад за украинско зърно и слънчоглед
„ Искам да ви благодаря за водачеството, което показахте освен за Украйна, само че и за целия свят. Украйна ще победи в тази война и всички демократични страни ще застанат зад вас – няма подозрение в мен, че това е единственото нещо, което може да се случи. Това съобщи  Кирил Петков по време на срещата си с Владимир Зеленски.

„ Благодаря ви за изключителното разискване, което организирахме през днешния ден. България с наслада ще трансформира Варна в логистичен хъб на зърно и слънчоглед. Когато говорихме за енергийна сигурност, България може да бъде инструмент за енергийната сигурност на Украйна и може да доставя газ от терминалите за полутечен газ от Гърция и Турция и ще даде на двете страни спомагателен приток на гориво ", уточни Петков.

Той  благодари за помощта за евакуацията на българските моряци.

„ Не скърбя, че уволних министъра си на защитата, когато употребява определението „ специфична военна интервенция, никой не би трябвало да споделя нищо друго, когато вижда такива ужасяващи картини, като война против свободния свят и война против цивилни ”, съобщи министър-председателя.

По думите на Зеленски Украйна е подготвена да доставя България с електрическа енергия, както и да спомага за диверсификацията на газа през Трансбалканския газопровод. Той бе безапелационен, че усеща поддръжката на целия цивилизационен свят включително и на България. Зеленски съобщи, че задачата на глобите е Русия да бъде принудена да търси мир.

След срещата Петков съобщи пред публицисти, че България и той персонално е бил поканен от Зеленски да се включи във възобновяване на Украйна. Когато войната завърши страната ни ще се включи в цялостната рекострукция, като по този начин Петков вижда опция за повече работа на нашите строители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР